Brussel fietst

Dwars door Brussel in 4 fietsroutes

Stap op je fiets en verken Brussel

In vier fietsroutes beleef je Brussel in volle beweging en zie je hoe wonen, werken en leven hun sporen nalieten in het landschap van de stad. Laat je benen draaien langs oude dorpskernen en volkswijken tot brede boulevards, waterwegen en lommerrijke stadsparken. Ervaar zelf hoe het is om te fietsen in Brussel en ontdek hoe de fiets stilaan zijn plaats in de stad herovert. De vier fietsroutes brengen je van historisch stadscentrum tot de negentien gemeenten:

De vier fietsroutekaarten zijn vanaf 1 juni gratis te verkrijgen in Muntpunt (Munt 6, 1000 Brussel) of online te raadplegen.

De fietsroutes zijn samengesteld door gidsenorganisaties Brukselbinnenstebuiten, Cactus Brussel à vélo en het AMVB.

Getest voor jou!

“Deze route laat zien dat Brussel uiteindelijk toch klein en vooral heel divers is.”

In Brussel trap je gemakkelijk van levendige chaos naar oases van rust en alles daartussenin. Zelfs voor fietsavonturier Jenni heeft de hoofdstad nog verrassingen in petto. Trap in haar fietssporen en ontdek zelf een van de nieuwe routes die de hoofdstad door de bril van de fietser laten zien.

Lees meer >

Zet alvast in je agenda

Op 11 juli luiden we de vier fietsroutes feestelijk in, samen met gidsen van Brukselbinnenstebuiten en Cactus Brussel à Vélo. Meer info volgt.

TIP: Combineer je fietstocht met een bezoek aan het Velomuseum (tot 7 juli) en de ‘Velomuseum on Tour’-expo in Muntpunt (28 mei tot 11 juli).

Leer je graag zelf een route uitstippelen in de stad of ver daarbuiten? In de cursus RouteYou leer je je tocht digitaal plannen en opsmukken.

Tipcollectie: Veel over velo's

De liefde voor de fiets en het fietsen, de ‘fiets-o-filie’, daar draait het om in deze boekenselectie in het kader van het Velomuseum. Het object, historisch en hedendaags. Het fietsen zelf, als liefhebber of prof, in Brussel, binnen- of buitenland, inspanning voor het lichaam en ontspanning voor de geest, goed voor mens en milieu. Hup, in het zadel! 
Haal inspiratie uit onze boekentips