Brussel op de fiets

BikeNode.Brussels

Fietsen in Brussel wordt steeds gemakkelijker. Omdat meer fietspaden voor meer fietsers zorgen. En omdat initiatieven de kop opsteken die aangeven waar precies het fijn fietsen is. BikeNode.Brussels is daar een nieuw en verrassend voorbeeld van.

In Vlaanderen leidt het fietsknopennetwerk fietsers al jaren langs aangename fietsroutes. En ook in Wallonië kan je onbezorgd van het ene naar het andere punt fietsen. Maar in het fietsknopennetwerk bleef Brussel tot vandaag een groot gat. Dat gat is nu alvast digitaal gevuld.

Brusselse burgers namen deze zomer zelf het initiatief en weefden een fietsknooppuntennetwerk over Brussel. Ze positioneerden punten in Brussel (punt 1 ligt vlakbij het Noordstation), duidden die aan met cijfertjes en detecteerden (en testten) aangename fietsroutes die de punten verbinden. Het Brusselse netwerk sluit bovendien netjes aan op dat in de Rand. Nu kan je via de fietsknooppunten van Dilbeek langs Brusselse wijken naar Tervuren, terwijl tot voor kort het knooppuntennetwerk je rond Brussel leidde.

Voor Brusselaars zelf is het nieuwe initiatief eveneens heel handig, want recreatief fietsen zit ook hier duidelijk in de lift, onder meer als gevolg van de coronacrisis. Het nieuwe netwerk wijst hen op 252 km aangename fietsverbindingen binnen de hoofdstad.

Je kan het netwerk zelf ontdekken en je route plannen. Samen met alle recreatieve fietsers in en om Brussel hopen we dat de knooppuntenpaaltjes nu snel in het Brusselse straatbeeld verschijnen.

> meer info

Bike Experience

Ontdek het plezier van fietsen door Brussel, overwin je vrees voor het verkeer en slalom door de stad als een trappende avonturier. Met een eenvoudig en gratis programma helpt ‘Bike for Brussels’ je op weg. Laat je mentale rem los! Daarna kun je het fantastische gevoel van vrijheid nog moeilijk missen…
> 7 oktober 2020 om 18:00 uur

Brussel fietst

Samen met andere organisaties ontwikkelde Muntpunt vier fietsroutes in Brussel. Hiermee beleef je Brussel in volle beweging en fiets je van het stadscentrum tot de buitengrenzen van het gewest. Laat je benen draaien langs oude dorpskernen, gemoedelijke volkswijken, brede boulevards, waterwegen en schaduwrijke stadsparken. Je ontdekt de vier routes online op de website route*you.
> ontdek route*you
> lees meer