Brussel op de fiets

Ook in Brussel zijn er tal van initiatieven die bewoners en bezoekers verleiden om de fiets te nemen.

Pro Velo

Bike Your Travel

Pro Velo lanceert de campagne ‘Bike Your Travel’ rond het thema fietsreizen. Daarmee wil de organisatie deze zomer beginners, gezinnen, nieuwsgierigen en zelfs ervaren rotten begeleiden bij hun fietsavonturen. Als je op fietsreis wil vertrekken, ben je maar beter goed voorbereid: expertise, routes, getuigenissen, bijeenkomsten en events, Pro Velo zorgt ervoor dat je alles in handen hebt om er een geslaagd fietsavontuur van te maken. Om popgroep Queen te parafraseren: ‘Ride your bicycle, ride it where you like!’

Duurzame Smultocht: Zennebrouwerij

Tijdens deze fietstocht draait alles rond het bier ‘Made in Brussels’. Brussel heeft talloze brouwerijprojecten die lokale en milieuvriendelijke productie met elkaar willen verzoenen. Het hoogtepunt van het bezoek is de Zennebrouwerij, die onlangs is opgericht op de site van Thurn & Taxis. Hier ontdek je het waanzinnige project dat geboorte gaf aan deze must-see brouwerij in Brussel.

Bike Experience

Ontdek het plezier van fietsen door Brussel, overwin je vrees voor het verkeer en slalom door de stad als een trappende avonturier. Met een eenvoudig en gratis programma helpt ‘Bike for Brussels’ je op weg. Laat je mentale rem los! Daarna kun je het fantastische gevoel van vrijheid nog moeilijk missen…

Cactus

Cactus is een Brusselse non-profitorganisatie, een geëngageerde groep Brusselaars met een passie voor de stad en de fiets. Met een onbevangen kijk op Brussel gaan hun gidsen aan de slag met de vele mogelijkheden, de dynamiek en de diversiteit in de stad. Speciaal voor groepen hebben ze enkele nieuwe initiatieven genomen: De Brusselse valleien; Brussel, stad in verandering; Fietsen in Brussel.

Daarnaast biedt Cactus ook weekendtours aan. Tijdens deze tours ga je met een Nederlandstalige gids in kleine groep langs de highlights van de stad en langs de minder begane paden in de hoofdstad. Laat je verrassen en boek snel je tour!

BikeNode Brussels

Fietsen in Brussel wordt steeds gemakkelijker. Omdat meer fietspaden voor meer fietsers zorgen. En omdat initiatieven de kop opsteken die aangeven waar precies het fijn fietsen is. BikeNode.Brussels is daar een nieuw en verrassend voorbeeld van. Voor Brusselaars is het nieuwe initiatief handig, want recreatief fietsen zit ook hier duidelijk in de lift, onder meer als gevolg van de coronacrisis. Het nieuwe netwerk wijst hen op 252 km aangename fietsverbindingen binnen de hoofdstad. Je kan het netwerk zelf ontdekken en je route plannen. Samen met alle recreatieve fietsers in en om Brussel hopen we dat de knooppuntenpaaltjes nu snel in het Brusselse straatbeeld verschijnen.

Brussel Fietst

Samen met andere organisaties ontwikkelde Muntpunt vier fietsroutes in Brussel. Hiermee beleef je Brussel in volle beweging en fiets je van het stadscentrum tot de buitengrenzen van het gewest. Laat je benen draaien langs oude dorpskernen, gemoedelijke volkswijken, brede boulevards, waterwegen en schaduwrijke stadsparken. Je ontdekt de vier routes online op de website route*you.