Combi-concert: Charlie Chaplin, Modern Times

Concert

Brussels Philharmonic & Muntpunt
>>> zondag 4 maart 2018
>>> voor families

Brussels Philharmonic en Muntpunt tonen Brussel in al haar schoonheid, diversiteit en creativiteit aan jong en oud. Het goedgevulde familieprogramma op zondag 4 maart 2018 in Elsene staat in het teken van kijken, proeven, luisteren… en genieten.

Een dagje Brussel voor de hele familie! Tijdens een rondleiding in het Museum van Elsene bewonder je enkele topstukken. Voor kinderen (6 tot 12 jaar) is er een speciale workshop. Geniet vervolgens van een heerlijke maaltijd in restaurant L'Architecte aan het Flageyplein en sluit de dag af met een kindvriendelijk concert van het Brussels Philharmonic in Flagey. Kijk naar de iconische film ‘Modern Times’ van Charlie Chaplin met de muziek live op het podium.

 • 11:00 - 12:30 > Bezoek of workshop
  Bezoek het Museum van Elsene of neem deel aan een workshop voor families
 • 13:00 - 14:30 > Diner
  Geniet met het hele gezin van een middagmaal in L’Architecte op het Flageyplein (optioneel)
 • 15:00 - 17:30 > Concert
  Kijk naar de iconische film van Charlie Chaplin met live muziek van Brussels Philharmonic o.l.v. Dirk Brossé
 • Reserveer snel

Het concert: Charlie Chaplin, Modern Times

Met Modern Times (1936) zou Chaplin – onder druk gezet door de opkomst van de ’talkies’ – zijn laatste stille film afleveren. De prent, een commentaar op de industrialisering van de wereld, werd desondanks zijn grootste succes. De beelden van Chaplin die tussen de immense tandwielen van een fabrieksgevaarte terechtkomt zijn intussen legendarisch, net als het gevecht van de zwerver tegen de machines en de bureaucratie van de Verenigde Staten. Dat gevecht mag hij dan aan het einde van de film wel verliezen, hij houdt er toch een prachtige vriendin (Chaplins vaste tegenspeelster Paulette Goddard) aan over.

Het bekende zwerverstypetje dat Chaplin zo meesterlijk neerzette – denk maar aan de snor, bolhoed en het typische loopje – blijft tot de verbeelding spreken. Zeker in deze pracht van een filmklassieker voor groot en klein, met herkenbare, hilarische maar ook erg ontroerende momenten, die vandaag misschien meer dan ooit tot nadenken stemmen.

Chaplin componeerde zelf de muziek voor deze film en de score werd intussen met liefde en zorg gerestaureerd.

Programma

 • Modern Times (1936)
 • Charlie Chaplin, regisseur
 • Charlie Chaplin, originele score (restored for live performance by Timothy Brock) (musical arrangement David Raksin and Edward Powell)
 • Brussels Philharmonic o.l.v. Dirk Brossé

Bezoek of workshop: het Museum van Elsene

We bezoeken het Museum van Elsene op de laatste dag voor het 4 jaar sluit omwille van aanzienlijke, veelbelovende verbouwingen. Het museum bezit een waardevolle collectie van meer dan 10.000 kunstwerken. De oudste daarvan dateren van de 16de eeuw. Maar het museum geniet vooral van een internationale uitstraling door een bijzondere kijk op de 19de, 20ste en 21ste eeuw, een periode die samenvalt met de geschiedenis van het moderne België. Kunstenaars als Rik Wouters, Paul Delvaux, René Magritte en Panamarenko verzekeren de volwassenen van een uniek museumbezoek. Voor kinderen (6 tot 12 jaar) is er een speciale workshop. Ze gebruiken hun fantasie om bekende figuren uit de collectie in een nieuw jasje te steken.

Het restaurant: L'Architecte

Een postmodern decor zonder franjes, in combinatie met immense ramen die uitkijken op het levendige Flageyplein, maken van deze kantine een bijzondere plek die toch perfect aansluit bij de hippe kant van Elsene. De chef bereidt gerechten met verse, seizoensgebonden streekproducten en kiest daarbij voor de beste ambachtelijke leveranciers, zoals Julien Hazard (kaas) en Frédéric Blondeel (ijs en chocolade).
> Lees meer.

Praktisch

 • Afspraak om 11:00 uur stipt in het Museum van Elsene, Jean Van Volsemstraat 71, 1050 Elsene
 • Prijs
  € 60 > museumbezoek, lunch en concert (+26)
  € 45 > museumbezoek en concert (+26)
  € 20 > museumbezoek, lunch en concert (-26)
  € 10 > museumbezoek en concert (-26)
 • Schrijf je in