De nieuwe Vlaamse strip

Tentoonstelling

De nieuwe Vlaamse strip telt heel wat opmerkelijke talenten. Het Belgisch Stripcentrum pakt uit met een langlopende tentoonstelling over hun werk. De expo start op 19 september 2017 en duurt tot begin juni 2018.

De artistieke diversiteit weerhoudt de jonge garde tekenaars er niet van om een gemeenschappelijke ambitie te koesteren: de wereld van het stripverhaal veroveren door waarachtige verhalen te vertellen! Ze onderscheidt zich van de vorige generatie Vlaamse striptekenaars door andere inspiratiebronnen op te zoeken dan de vertrouwde familiestrips. Ze verkent verre horizonten.

Judith Vanistendael, Brecht Evens, Nix, Pieter De Poortere en Simon Spruyt genieten aanzien in binnen- en buitenland. Ze worden niet alleen geroemd om hun tekentalent, maar ook om hun taalvaardigheid.

Het succesverhaal startte met de oprichting van een adviescommissie Strips binnen het Vlaams Fonds voor de Letteren in 2002. Door beurzen toe te kennen en concrete steun te verlenen aan de vertaling en de internationale promotie heeft deze commissie barrières doorbroken.

De nieuwe, bijzonder creatieve generatie Nederlandstalige Belgische stripauteurs verdient ongetwijfeld de aandacht die deze tentoonstelling van het Stripmuseum aan hen besteedt.

  • Curators: Tine Anthoni en Mélanie Andrieu.
  • Met de steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
  • Meer info: www.stripmuseum.be

Meer op komst...

Later dit jaar zet de hoofdstedelijke bibliotheek Muntpunt strips in de kijker.
In het voorjaar van 2018 plant UiTinBrussel enkele activiteiten naar aanleiding van deze expo.
We houden je op de hoogte!