Djangofolllies 2019

Jazzfestival Djangofolllies bestaat 25 jaar! Lees hier meer over de extra feestelijke editie (11 tot 30 januari) en maak kans op tickets. 

Djangofolllies

Voor alweer de 25ste keer eert het jaarlijkse jazzfestival Djangofolllies de zigeunermuziek van Django Reinhardt, de virtuoze gitarist met een feilloos gevoel voor evenwicht en structuur die in zijn eentje een nieuw muziekgenre uitvond: Gypsy Swing.

Tussen 11 en 30 januari 2019 kan je meeswingen tijdens maar liefst 33 wervelende optredens in 27 zalen in Brussel, de Rand en in diverse andere Belgische steden en gemeenten.

Bekijk het volledige programma.

‘Three fingered lightning’ Django

Reinhardt was virtuoos, emotioneel en inventief. Hij kon snel en ontspannen tegelijk zijn. Met de Gypsy Swing of ‘Hot Club de France’-stijl vol zigeunerinvloeden leverde hij een typisch Europese bijdrage aan de geschiedenis van de jazz. Hij bespeelde vaak grote akoestische gitaren, wat opmerkelijk is omdat hij als gevolg van brandwonden aan zijn hand maar met drie vingers akkoorden kon vormen en soleren.

Zijn muziek is vandaag levendiger dan ooit, dankzij eminente ambassadeurs van het genre die tijdens Djangofolllies voor een eclectisch programma zorgen.

Maak kans op tickets!

Djangofolllies blaast dit jaar 25 kaarsjes uit. Dat vieren ze op woensdag 23 januari, de geboortedag van Reinhardt, met een speciale verjaardagsavond in La Tentation (Lakensestraat 28, 1000 Brussel). Op het onweerstaanbaar swingende programma staan onder meer optredens van L’Amicale de la Nouvelle Orléans en het Tcha Limberger Trio met gitaartovenaar Sébastien Giniaux? UiTinBrussel mag 3 duotickets weggeven. Mail ‘Django’ naar win@uitinbrussel.be en waag je kans!

Heb je een Paspartoe of UiTPAS? Dan dans en feest je voordelig mee met twee! In ruil voor 15 punten krijg je een duoticket voor de feestavond. Mail je naam, ‘Djangofolllies’ en je Paspartoe- of UiTPAS-nummer naar info@paspartoebrussel.be. Je ontvangt een bevestiging met alle praktische info. Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt.

Geniet!