Achter de schermen van Tour & Taxis met Korei Guided Tours

Deze zomer neemt Korei Guided Tours je mee achter de schermen van Tour & Taxis, een stadsdeel van Brussel dat ingericht is op een herbestemd industrieel terrein rond het voormalig goederenstation Gare Maritime en de opslagplaats Koninklijk Pakhuis. Van 27 juni tot 29 augustus, elke zondag om 14 uur.

Al meer dan 20 jaar zet Korei Guided Tours de Brusselse architectuur, stedenbouw, beeldende kunsten en mentaliteitsgeschiedenis in de kijker met rondleidingen, wandelingen en unieke interieurbezoeken. Het gidsenteam van voornamelijk (kunst)historici en architecten neemt je mee op sleeptouw om de culturele ontwikkelingen van de 18de eeuw tot vandaag te ontdekken.

Korei Guided Tours vertrekt steeds vanuit de cultuurhistorische context. Het gezicht van een stad is immers nooit zomaar wat het is. Een schijnbaar onbewogen uiterlijk verbergt een geschiedenis van hooggestemde idealen en plat winstbejag, van gedeelde waarden en botsende verwachtingen, van plezier en criminaliteit, van liefde, kunst, eten en drinken. Met andere woorden, de geschiedenis van een cultuur.