Mobiliteit

Verplaats je je naar of in Brussel? Of je nu naar je werk komt of een UiTje plant, er zijn talloze manieren om de stad te bereiken en erdoorheen te reizen. Vind hier een overzicht van de verschillende transportmogelijkheden.

Openbaar vervoer

MIVB is de belangrijkste openbare vervoermaatschappij in Brussel. Tickets gelden op het volledige net en laten je toe om over te stappen tussen metro, tram en bus.

NMBS telt behalve Brussel-Zuid, Brussel-Noord en Brussel-Centraal nog 25 andere spoorwegstations in het Brussels Gewest. Vaker dan gedacht is de trein een goed alternatief voor andere vormen van vervoer.

De Lijn voorziet een paar dozijn busverbindingen. Er zijn tientallen overstapmogelijkheden naar het Brussels openbaar vervoer.

Parkeren

Transitparkings: een overzicht van parkings buiten het centrum met een goede aansluiting op het openbaar vervoer.

Parkings: een overzicht van parkings in Brussel-stad.

Parkings: een overzicht van parkings in Brussel met auto, fiets, motor, reisbus en voor personen met een handicap.

Taxi

Taxi-diensten: een overzicht van alle standplaatsen en radiocentrales. Sinds 1 september 2011 zijn de Brusselse taxi's verplicht zwart. Hun vier portieren moeten voorzien zijn van een strook met een zwart-mangogeel dambordmotief en 2 irissen die het Brussels Hoofdstedelijk Gewest symboliseren.

Collecto-nachttaxi's: reserveer een collectieve taxi van 23u00 tot 06u00, 200 vertrekpunten aan MIVB-haltes, 5 of 6 euro per persoon. 

Fietsen

Villo: 24 uur per dag en 7 dagen per week kan je een fiets huren. Op de fietsstations zelf staat alle uitleg.

Blue-Bike: fietsverhuurdienst gelinkt aan 47 treinstations. In Brussel kan je terecht in de fietspunten bij de NMBS-stations Brussel-Centraal, Brussel-Luxemburg, Brussel-Noord en Brussel-Zuid. 

Cyclo: fietsherstellingen en fietsverhuur.

Fietsdiefstal: overzicht van tips voor diefstalpreventie en wat te doen bij fietsdiefstal.

Fietsroute.org: volledig beschreven fietsroutes in Vlaanderen. De fietsroutes zijn ingedeeld per gemeente of per route, bij de meeste zal je een plannetje en routebeschrijving aantreffen.

De Groene Wandeling: 7 bewegwijzerde wandeltrajecten of fietstochten langs Brusselse groene ruimten.

Fietskaart: kaart met overzicht van alle mogelijke fietsvoorzieningen in Brussel.