O Solitude

Wat maakt ons zo eenzaam in deze huidige tijden?

‘O Solitude’ is een compositie van de Engelse componist van barokmuziek Henry Purcell die de heerlijkheid van het alleen zijn bezingt: my sweetest choice. Het nieuwe focusprogramma van de Beursschouwburg bezingt niet alleen de heerlijkheid van het alleen zijn als bewuste keuze, maar belicht ook de donkere kanten van ongewilde eenzaamheid. Wat betekent isolement in een wereld die bruist van de over-connectiviteit?

Aan de hand van performances, films, videowerk, een expo, een concertreeks en een aantal knipogen naar de eenzame probeert de Beursschouwburg te vatten wat het begrip ‘eenzaamheid’ betekent en zoekt het huis een antwoord op de vraag wat ons zo eenzaam maakt in deze huidige tijden.

Een greep uit het programma van 'O Solitude':

Black Box Screenings
Shadi Habib Allah: Dag’aa (film)
Woensdag 8 februari | 19:00

Vertoning van de film ‘Dag’aa’ van regisseur Shadi Habib Allah, ingeleid door een expert. Met hapjes. Reservatie verplicht.

Meer info: http://beursschouwburg.be/nl/event/149113/new/#!149406

Feiko Beckers: A disappointment you can rely on
Performance + kookworkshop
zaterdag 25 maart | 17:00

Feiko Beckers (1983) is een Nederlandse beeldend kunstenaar wiens oeuvre bestaat uit alledaagse geschiedenissen, gebaseerd op gebeurtenissen uit zijn eigen leven. In zijn performance annex kookworkshop geeft Beckers aan dat een teleurstelling niet altijd een onfortuinlijke gebeurtenis hoeft te zijn. In zijn hoogstpersoonlijke wereld is falen telkens een genot!

Meer info: http://beursschouwburg.be/nl/event/149113/new/#!149265

More
Ketjes Party
zaterdag 4 februari | 14:00 > 18:00

Het thema van de Ketjes Party is duizendenéénnacht. Actieve ketjes bouwen een tentenkamp met lakens. Of wagen zich aan een kussengevecht en een slaapzakkenrace. Wie het graag een beetje rustiger aan doet, kan naar tekenfilms kijken.

Meer info: http://beursschouwburg.be/nl/event/149113/new/#!149354

Performing Arts
Bernard Van Eeghem & Stefanie Claes: Omertà
vrijdag 10 februari | 20:30

De kunstenaars Bernard Van Eeghem en Stefanie Claes bundelen hun fantasie en maken samen op een doorzichtig stuk plastic een reusachtig schilderij. Wat dat met omertà – geheimhoudingsplicht in de Italiaanse georganiseerde misdaad – te maken heeft, kom je te weten als je de voorstelling bijwoont!

Meer info: http://beursschouwburg.be/nl/event/149113/new/#!149202

Screenings
Katrien Vermeire: Touwfiguren in Brussel (film)
woensdag 8 maart | 20:30

De Belgische beeldend kunstenaar en filmmaker Katrien Vermeire maakte een speelse kortfilm rond touwfiguren, het touwenspel waarbij twee spelers beurtelings elkaars figuur overnemen en veranderen in een nieuw patroon. In andere culturen hebben touwfiguren echter extra betekenissen. Wil je er meer over weten? Zak dan af naar de Beurschouwburg, naar ‘O Solitude’!

Meer info: http://beursschouwburg.be/nl/event/149113/new/#!149328