Zomeraanbod - In de luwte

Stilte... Een beladen woord, want waar vind je nog stilte? Zeker in een stad als Brussel is dat niet zo vanzelfsprekend. Toeterende auto's, brullende motoren, sirenes van politie- en brandweerwagens en ambulances, straatlawaai, wegenwerken en nog zoveel andere vormen van geluid dat onze Eustachiusbuis teistert, maken dat het nooit écht stil is in de stad. Maar er zijn wel plekken om je terug te trekken... in de luwte.

Brukselbinnenstebuiten heeft een wandeling uitgestippeld in de drukke Brusselse binnenstad langs plaatsen waar je die luwte kan ervaren. Je kan de route vanaf 11 juli gratis meepikken in Muntpunt of je kan ze downloaden. Wandel op eigen (rustig) tempo en bedenk hoe de stad meer luwteplekken zou kunnen creëren.

Op zaterdag 7 augustus kan je met een gids van Klare Lijn op zoek naar geluidsarme en rustgevende vertoefplekken. Je loopt langs groene eilanden, rustige pleinen en bijzondere straatbanken. Schrijf je in.

Een prikkelvrije plek creëren voor ongestoord bezinnen en vredige rust, dat is wat stilte/ruimte vzw van plan is in het voormalige postsorteercentrum naast het Zuidstation. Daarvoor verzamelden de initiatiefnemers voldoende steun via een Growfunding-actie. Benieuwd? Volg de vorderingen op hun website en Facebookpagina.