Zomeraanbod - Op de fiets

Fietsen in Brussel: het kan. En het gaat steeds beter. Er komen meer fietspaden bij. En er zijn organisaties die aangeven waar het fijn fietsen is.

Fietsen met Cactus Brussel à Vélo
Cactus is het initiatief van een groep Brusselaars met een passie voor de stad en de fiets. Elke zaterdagnamiddag kan je met één van hen op stap voor een fietstoer langs highlights en minder gekende plekken in Brussel. En op de laatste zondag van de maand verkennen ze de grenzen van Brussel en de Rand.

Fietsen met Pro Vélo
Al jaren timmert Pro Vélo aan de (fiets)weg. Pro Vélo coacht individuele Brusselaars en adviseert overheden en bedrijven over fietsmobiliteit. Ook deze zomer zet Pro Vélo in op de fiets met trainingen, Bike Talks (met onder meer handige tips voor fietsvakanties!) en gegidste fietstochten.

Brussel Fietst
Samen met Cactus, Brukselbinnenstebuiten en AMVB ontwikkelde Muntpunt vier fietsroutes in Brussel. Hiermee beleef je Brussel in volle beweging en fiets je van het stadscentrum tot de buitengrenzen van het gewest. Laat je benen draaien langs oude dorpskernen, gemoedelijke volkswijken, brede boulevards, waterwegen en schaduwrijke stadsparken. Gemakkelijk te navigeren via RouteYou.