Zomeraanbod - Varen op het kanaal met Brussels by Water

Een aantrekkelijk en filevrij tochtje met de Waterbus? De Waterbus is een intergewestelijke, klokvaste en filevrije 'buslijn' op het kanaal die je toelaat om je op een comfortabele en aangename wijze te verplaatsen in de kanaalzone tussen Brussel, Schaarbeek, Neder-over-Heembeek en Vilvoorde.

Brussels by Water biedt met haar gegidste boottochten een originele en leerrijke manier om Brussel te verkennen. Deze cruises worden georganiseerd vanaf mei tot en met oktober. Vanaf het dek van een boot krijg je een heel aparte kijk op de stad en haar ontwikkelingen. Je ontdekt een kanaalomgeving in volle verandering, waar naast historische monumenten nieuwe commerciële complexen, musea, een cruise terminal, prachtige lofts en recreatiezones als paddestoelen uit de grond rijzen. Het kanaal in Brussel wordt één van de nieuwe ‘places to be’ in de hoofdstad. Nog verrassender is echter de haven en haar industriële activiteiten die tot diep in de stad doordringen. Dit alles creëert een verrassend en tegenstrijdig beeld van de hoofdstad.

Brussels by Water biedt op vaste dagen ook dagtrips naar Antwerpen, het prachtige Scheldeland en het Hellend Vlak van Ronquières aan. Ben je meer in voor een cruiseformule? Dan heb je keuze te over: Sunday cruises door de Groene Gordel (met of zonder brunch), aperitiefcruises in Brussel en muzikale avondcruises in Vilvoorde.