Organisaties

Bazaar Trottoir

Bazaar Trottoir wil je Brussel laten beleven! Thema's zoals Street Art, duurzaamheid of ondernemende vrouwen geven je een andere blik op de stad, buurten zoals het centrum, Marollen, Molenbeek, Schaarbeek en Vorst laten je een andere kant ontdekken.

En we nemen zowel de lagere als...

Graad: 
2de graad LO, 3de graad LO, 1ste graad SO, 2de graad SO, 3de graad SO

Brik – Student in Brussel

Brik is de servicedesk voor studenten in Brussel. Wij zorgen, samen met de Nederlandstalige hogeronderwijsinstellingen, voor de studenten.
Je kan bij ons terecht voor huisvesting, mobiliteit, stadsleven en evenementen.

Graad: 
3de graad SO

Brukselbinnenstebuiten/Stapstad

Brukselbinnenstebuiten gidst al meer dan vijftig jaar in Brussel. De gidsen proberen de deelnemers met andere ogen naar een buurt te laten kijken en hen duidelijk te maken hoe de stad in elkaar zit.

'Stapstad' is het label waaronder Bruksel tours aanbiedt voor de lagere school en de...

Graad: 
2de graad LO, 3de graad LO, 1ste graad SO, 2de graad SO, 3de graad SO

Cactus Brussel à Vélo

Cactus wil meer mensen op de fiets brengen in Brussel. Fietsen is de meest actieve en duurzame manier om je te verplaatsen, zowel voor het dagelijks vervoer als tijdens een stadstrip. Daarnaast is het ook gewoon ontspannend! 

De gegidste fietstochten van Cactus combineren de ‘...

Graad: 
2de graad SO, 3de graad SO

FMDO

FMDO ondersteunt lidverenigingen en werkt via projecten aan een positieve impact in de superdiverse maatschappij.

FMDO (Federatie voor Mondiale en Democratische Organisaties) verbindt en versterkt mensen in de superdiverse samenleving van vandaag en morgen. We doen dit met sociaal-...

Graad: 
3de graad SO

Gidsen voor Brussel en België (GBB)

Gidsen Brussel België is een vereniging van enthousiaste en professionele gidsen opgericht in 1969. Wij bieden rondleidingen in 11 verschillende talen: Nederlands - Engels - Frans - Duits - Italiaans - Spaans - Portugees - Grieks - Russisch - Pools en Japans. U kan ons boeken voor bezoeken in...

Graad: 
1ste graad LO, 2de graad LO, 3de graad LO, 1ste graad SO, 2de graad SO, 3de graad SO

Klare Lijn

De gidsen van Klare Lijn delen graag hun onvoorwaardelijke liefde voor Brussel met bezoekers, jong en oud.  Klare Lijn werkt steeds op maat. Kies je voor ‘klassiek’ of eerder voor onbetreden paden, voor één thema of één wijk? Of liever toch een gevarieerde stadsverkenning? Alles kan.

...

Graad: 
1ste graad LO, 2de graad LO, 3de graad LO, 1ste graad SO, 2de graad SO, 3de graad SO

Korei

Met de rondleidingen, wandelingen en unieke interieurbezoeken snuistert Korei achter de coulissen van heden en verleden, in de schemerzone tussen architectuur, beeldende kunsten, stadsgroei, literatuur en denkgewoonten. 

Het gidsenteam van voornamelijk (kunst)historici en architecten...

Graad: 
1ste graad LO, 2de graad LO, 3de graad LO, 1ste graad SO, 2de graad SO, 3de graad SO

Kuumba

Mensen en culturen leven vaak gewoon naast elkaar. Het Vlaams-Afrikaans Huis ‘Kuumba’ wil een vrijplaats creëren waar die mensen en culturen elkaar echt kunnen ontmoeten.

Hiertoe ontplooit Kuumba in samenwerking met andere organisaties een waaier aan activiteiten: dagelijkse instuif,...

Graad: 
3de graad LO, 1ste graad SO, 2de graad SO, 3de graad SO

School zonder Racisme

Jongeren groeien op in een kleurrijke wereld met een grote etnische, culturele, religieuze en sociale diversiteit. In de vorming van hun kijk op die wereld neemt het onderwijs een belangrijke plaats in. Daarom is dit ons speelveld, waar we met kwaliteitsvolle ondersteuning een meerwaarde...

Graad: 
1ste graad SO, 2de graad SO, 3de graad SO

Pages