Korei

Met de rondleidingen, wandelingen en unieke interieurbezoeken snuistert Korei achter de coulissen van heden en verleden, in de schemerzone tussen architectuur, beeldende kunsten, stadsgroei, literatuur en denkgewoonten  Het gidsenteam van voornamelijk (kunst)historici en architecten neemt je mee op sleeptouw om de culturele ontwikkelingen van de 18de eeuw tot vandaag te ontdekken. 

Praktische info

Thema's: 
(Stads)cultuur, Geschiedenis en erfgoed, Politiek, Stad en architectuur
Graad: 
1ste graad LO, 2de graad LO, 3de graad LO, 1ste graad SO, 2de graad SO, 3de graad SO
Adres: 
Zaterdagplein 6
1000 Brussel
België
Contactperso(o)n(en) voor scholen: 
Arlette Clauwers
Telefoon: 
02 380 22 09
E-mail: 
info@korei.be

Aanbod

450 jaar geleden overleed Pieter Bruegel in Brussel. Hij was een van de meest iconische schilders van zijn tijd, bekend in alle uithoeken van de wereld. De hoogste tijd dan ook om hem beter te leren kennen!

Deze wandeling brengt ons terug naar Brussel in de tijd van Bruegel, een...

Thema: 
(Stads)cultuur, Geschiedenis en erfgoed, Politiek

Tekenen en krassen op muren doen mensen al eeuwenlang. En dat op plaatsen waar je het misschien het minst verwacht: op regenpijpen, elektriciteitspalen, lantaarnpalen, muren. Overal vind je streetart: stencils, sjablonen of stickers, installaties op straat, gespoten tags en tekeningen,...

Thema: 
(Stads)cultuur, Stad en architectuur

Deze rondleiding in de Noordwijk confronteert jongeren met multiculturaliteit, migratie, de open(bare) ruimte, huisvesting, herbestemming en hergebruik, de oorzaken en gevolgen van stadsvlucht en suburbanisatie. Wandel mee door een wijk met een rijke geschiedenis in volle transformatie!

Thema: 
Geschiedenis en erfgoed, Stad en architectuur

De Smart City is overal om ons heen, maar is tegelijk vaak zo vanzelfsprekend dat we er ongemerkt aan voorbijgaan. Wat weten we van Wifi.Brussels of Fix My Street, slimme economie en duurzame mobiliteit? Wat is de innovatie op het gebied van technologische diensten en wat is het belang van een...

Thema: 
Geschiedenis en erfgoed, Stad en architectuur

Op stap in Molenbeek, het ‘mediterrane Manchester’, maken de jongeren kennis met de stad in volle verandering!

Onder begeleiding leren de jongeren kijken naar hedendaagse stadsontwikkelingen met hun gebreken en kwaliteiten. Ze krijgen inzicht in het thema ‘herbestemming &...

Thema: 
Diversiteit, Geschiedenis en erfgoed, Stad en architectuur

Kennismaking met de radio en de NIR-gebouwen en ontdekken hoe radio werd en wordt gemaakt.

Thema: 
Geschiedenis en erfgoed, Stad en architectuur

Een verhaal over de nauwe betrokkenheid tussen gebouw, theatermakers en de omgeving.

Thema: 
Geschiedenis en erfgoed, Stad en architectuur

Een ontdekkingstocht van de kelder tot de zolder in de KVS

Thema: 
Geschiedenis en erfgoed, Stad en architectuur

Rechtspraak, het verloop van een proces, bezoek aan het Hof van Cassatie, het Hof van Beroep en het Hof van Assisen (indien mogelijk), of kennismaking met architectuur, symboliek en stedenbouwkundige integratie.

Thema: 
Stad en architectuur

Een verkennende wandeling van de noordoostwijk tot aan het Cauchiehuis. Na afloop kan je zeker de stijlstroming herkennen. Daarbij ontwikkel je de vaardigheid om architectuur te leren bekijken, te beschrijven en te analyseren.

Thema: 
Geschiedenis en erfgoed, Stad en architectuur

Pages