Kuumba

Mensen en culturen leven vaak gewoon naast elkaar. Het Vlaams-Afrikaans Huis ‘Kuumba’ wil een vrijplaats creëren waar die mensen en culturen elkaar echt kunnen ontmoeten.

Hiertoe ontplooit Kuumba in samenwerking met andere organisaties een waaier aan activiteiten: dagelijkse instuif, workshops Afrikaanse dans en muziek, concerten en jamsessies, film, debat en expositiemomenten. Kuumba situeert zich in hartje Matonge: de Afrikaans gekleurde wijk bij uitstek in Brussel.

Voor scholen werkt Kuumba op maat: samen met de leerkracht bekijkt het huis in welke mate het kinderen of jongeren kan kennismaken met de Afrikaanse cultuur. Dit kan door bestaande workshops aan te passen aan hun verwachtingen of door samen een nieuw project te ontwikkelen dat kan plaatsvinden in ons huis of in de Matongéwijk. Kuumba werkt momenteel aan een gerichter aanbod.

Praktische info

Graad: 
3de graad LO, 1ste graad SO, 2de graad SO, 3de graad SO
Adres: 
Waversesteenweeg 78
1050 Brussel
België
Contactperso(o)n(en) voor scholen: 
Ruben Naesens
Telefoon: 
0476 71 37 92

Aanbod

Ontdek en beleef de eigenzinnige kijk van lokale inwoners op de veelkleurige wijk Matongé. Een gids van Congolese origine neemt jullie mee voor een wandeling van ongeveer anderhalf uur langs de belangrijkste plaatsen van Matongé: het standbeeld, het Afrikaans Huis (een internaat voor...

Thema: 
Diversiteit, Geschiedenis en erfgoed, In de kijker, Stedelijk cultuur