Highlights in Brussel

In augustus 2022

Fietsen in de Maalbeekvallei

De Maalbeek is een verdwenen zijrivier van de Zenne. Fiets mee met de gids van Cactus naar de bron in Elsene en volg de vallei doorheen Etterbeek, Sint-Joost en Schaarbeek. Tijdens de aantrekkelijk vlakke fietsroute verneem je meer over de relatie van de stad met het water.

> 4 augustus, vertrek Warandepark

Brigittines International Festival

Les Brigittines presenteert 10 hedendaagse dansvoorstellingen uit Duitsland, België, Canada, Spanje, Frankrijk, Italië en Zwitserland. ‘De spiraal van dromen’ is het thema van het festival. Omdat in verwarrende tijden dromen absoluut noodzakelijk zijn.

> Vanaf 18 augustus, Les Brigittines

Tijdelijk gebruik

Brukselbinnenstebuiten verkent enkele opvallende initiatieven van ‘tijdelijk gebruik’ en doet een toertje in de buurt rondom. Want of het nu gaat om wonen, feesten, werken of telen, tijdelijk gebruik is hot in Brussel. Maar wat is de impact en wie doet zijn voordeel?

> 20 & 27 augustus, 3 september

Hide & Seek Festival

Muziekpublique geeft een podium aan traditionele muziek uit alle hoeken van de wereld. Tijdens Hide & Seek gebeurt dat op een aantal ongewone plekken. Ga kijken en luisteren en herontdek de stad. Wie meer wil kan kan vooraf ook op wandel met een gids in de buurt.

> 21 tot 27 augustus, diverse locaties

Boterhammen in de stad

Al voor de 32ste keer zet AB een reeks Nederlandstalige topmuzikanten ’s middags op het podium. Dat staat dit jaar opnieuw in Gare Maritime. Goed om weten: na het concert kan je blijven hangen op het nieuwe AB zomerterras, en wel tot de Feeërieën ’s avonds van start gaan.

> 22 tot 26 augustus, Gare Maritime

Verken Tour & Taxis

Na de Boterhammen kan je ook op stap. De kleinsten volgen met hun familie de Stapstapgids voor een speelse wandeling op de site van Tour & Taxis. Volwassenen zetten zich in het spoor van de Brukselgids die onderweg vertelt over verleden, heden en toekomst van de omgeving.

> 22 tot 26 augustus, Gare Maritime

Feeërieën

AB tekent ’s avonds opnieuw present met een programma dat al even avontuurlijk als eclectisch is. Synth pop, dansconcert, Ethiopische jazz… je maakt het allemaal mee op het podium van de Feeërieën. En zeiden we al dat je vóór de avondconcerten terecht kan op het AB zomerterras?

> 22 tot 26 augustus, Gare Maritime

Plazey

Al 30 jaar op rij is Plazey het zomerse rendez-vous voor wie in de buurt van de Basiliek woont, maar al evenzeer voor wie van verder komt. Iedereen welkom dus op deze verjaardagseditie met als vanouds fijne muziek, lekker eten en geestige tussendoortjes.

> 26 tot 28  augustus, Elisabethpark

Park Poétik

De kans is groot dat je deze zomer in buurgemeenten Vorst en Sint-Gillis ‘vreemde vogels’ aantreft. Schrik niet en ga niet lopen, maar laat je verleiden door hun artistieke gebaar. Wil je actief vogelspotten? Stel je dan op in de buurt van één van de zes nesten in dit Park Poétik.

> Tot 28 augustus, Vorst & Sint-Gillis

 

Midis Minimes

Dankzij Midis Minimes kan je tijdens de zomer van maandag tot vrijdag elke middag voor een prikje naar een klassiek concert van jong én gevestigd talent. In juli staat het podium in de Zavelkerk. In augustus ben je aan de overkant van de straat welkom in het conservatorium.

 

> Tot 31 augustus, Conservatorium

Musicorum

Het kan niet op voor liefhebbers van klassiek. Ook het Musicorum Festival zet van maandag tot vrijdag elke middag jong én gevestigd talent in de kijjker. De korte concerten zijn gratis en je ziet de muzikanten aan het werk in auditorium 490 van het Museum voor Schone Kunsten.

> Tot 26 augustus, Koninklijke Musea voor Schone Kunsten