Highlights in Brussel

In mei 2022

100 jaar tuinwijken

Na de Eerste Wereldoorlog ontstaan in Brussel tientallen tuiwijken. Clusters van kleine huizen met tuintjes bieden gewone mensen onderdak in de groene stadsrand. 100 jaar later ontdek je via tientallen activiteiten wat overblijft van het patrimonium en de achterliggende idealen.
> tot 29 mei, diverse locaties

 

Kunstenfestivaldesarts

Sla een willekeurige bladzijde van het programmaboekje open en je maakt kennis met een artistieke creatie die de staat opmaakt van mens en wereld. Stuk voor stuk aanraders dus voor wie verwacht dat kunst ook echt iets te vertellen heeft.
> van 7 tot 28 mei, diverse locaties

Stadskriebels

Stadskriebels is de sportieve happening voor jong en oud. Maak actief kennis met tal van oude en nieuwe sporten. Op 3 plekken langs het kanaal staan tientallen Brusselse sportclubs en -initiatieven voor je klaar.  De waterbus brengt je van de ene naar de andere paats.
> 8 mei, Thurn & Taxis - Ninoofsepoort - Biestebroek

Zinneke Parade

Zoek je slechts 1 gelegenheid om Brussel te bezoeken, laat het dan de Zinneke Parade zijn. Je weet niet wat je ziet! De kans is evenwel groot dat je een volgende keer zelf wil meelopen in de optocht. Want geen parade zo aanstekelijk als die van Zinneke.
> 14 mei, centrum Brussel

Havenfeest

Ook de Haven van Brussel viert feest. Dat wordt een bijzonder aangenaam dagje uit voor jong en oud. Je kan historische boten bezoeken en je ogen uitkijken bij watersportdemonstaties. Swingende fanfares en andere geestige animaties maken het aan het water extra gezellig.
> 29 mei, Heembeekkaai

Brussels Jazz Weekend

Het programma van dit gratis festival is zo divers dat elke jazzliefhebber er wel zijn gading in vindt. Verspreid over de ganse stad staan maar liefst 150 concerten gepland: op pleinen en in straten, in concerthallen en op café.  En vanzelfsprekend krijgt Toots een eerbetoon.
> van 27 tot 29 mei, diverse locaties

30 jaar Bronks

Al 30 jaar staat Bronks garant voor kinder- en jongerentheater van de bovenste plank. Hoewel het in en rond het huis aan de Varkensmarkt elke dag swingt, is zo’n verjaardag een extra reden tot feest. Iedereen is welkom, van 11 uur ’s morgens tot een kot in de nacht.
> 28 mei, Bronks