Highlights in Brussel

David Hockney

Naast een overzichtstentoonstelling met werken van David Hockney uit de Londense Tate Collection presenteert Bozar ook nieuw werk van de invloedrijke Britse kunstenaar in een afzonderlijke opstelling. Met de kleurrijke iPad- schilderijen die hij tijdens de eerste lockdown in Nortmandië maakte, vindt de ondertussen 83-jarige kunstenaar zichzelf nog maar eens opnieuw uit.
> Van 8 oktober 2021 tot 23 januari 2022, Bozar

Sporen van moderniteit

Europalia trekt zich opnieuw op gang. Het artistieke, multidisciplinaire festival opent met een tentoonstelling die laat zien hoe belangwekkende kunstenaars uit de19de en 20ste eeuw gehypnotiseerd werden door de snelheid, de kracht en de schoonheid van locomotieven en treinen. Het hele festival spoort trouwens in het kielzog van treinen langs Belgische stations. Zowel fysiek als in gedachten.
> Van 15 oktober 2021 tot 13 februari 2022, Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België

Hors Pistes #11

Een circusvoorstelling bijwonen is zeker nu het overwegen waard. Want hoe fijn kan het zijn om - na een periode van lockdowns – opnieuw lichamen virtuoos door de ruimte te zien bewegen, om de poëtische kracht te ervaren van getrainde acrobaten, om onbezorgd mee te gaan in het verhaal van clowns?
> Van 19 oktober tot 13 november 2021, Hallen van Schaarbeek

Museum Night Fever

Honderden jonge talenten laten een nieuwe wind waaien door maar liefst 29 Brusselse musea. De avond zit vol verrassingen met nieuwe jasjes voor tentoonstellingen, performances, installaties, livemuziek, dj’s, dans, films, uitzinnige animaties, rondleidingen en knetterende ontmoetingen.
> 23 oktober 2021, diverse locaties