Hoogtepunten Broodje Brussel

Elke maand vinden enkele tientallen Broodje Brussel-activiteiten plaats. Uit dat grote aanbod selecteren wij voortdurend hoogtepunten. Aan jou de keuze!

Lunch Tour: Spanish Still Life - Velázquez, Goya, Picasso, Dali, Miró, ...

Samen met een gids ontdek je in 45 minuten enkele highlights van de groepstentoonstelling met stillevens van grote Spaanse meesters door de eeuwen heen. Om slechts enkelen te noemen: Velázquez, Goya, Picasso, Dali, Miró, ...

Leeskamer: Con amore. Marc Didden over Hugo Claus

In maart herdenken we een van onze grootste schrijvers, en Marc Didden zit daar voor iets tussen. Hij cureert de expo 'Hugo Claus, Con amore' in BOZAR en doet in Muntpunt een gelijkaardige oefening - maar dan in het klein - met materiaal van bib Muntpunt: boeken, cd's, dvd's.

De kunstgalerij van de Brusselse mecenas Henri Van Cutsem

Henri Van Cutsem, miljonair en kunstliefhebber, gebruikte zijn fortuin om jonge kunstenaars te ondersteunen, onder wie beeldhouwer Guillaume Charlier. Hij gaf Victor Horta de opdracht om een glazen galerij te bouwen om de aangekochte kunstwerken in tentoon te stellen.

De site van Thurn & Taxis

Sinds de treinen en sporen op Thurn & Taxis verdwenen, kwam er een enorme ruimte vrij, die vanaf 'nul' kon worden ontwikkeld. De historisch waardevolle gebouwen kregen zo al enkele overheidsgebouwen als hedendaagse tegenhanger. En het park achterin groeide uit tot een gezellige ontmoetingsplek, met tal van faciliteiten.

Broodje Kennis: Ellen Laan over het orgasme

The Big O! Wat gebeurt er in ons lichaam als we klaarkomen? Produceert een orgasme ook verliefdheidshormonen? Is seks aantoonbaar goed voor onze gezondheid of is dat een mythe? Hoogleraar Ellen Laan, een wereldbekende Nederlandse seksuologe, komt het uitleggen.

Parckfarm en Lijn 28

De glazen serre van Parckfarm, compleet met broodoven en kruidentafels, ontwikkelde zich voor de buurtbewoners tot een miniparadijs. Tussen de metrostations Pannenhuis en Belgica kende Park Lijn 28 dan weer zijn voltooiing, een volgende schakel in een groen netwerk in de stad.

De Kantkamer

Het Mode & Kant Museum stelt de mooiste stukken van haar kantverzameling voor in een eigen schrijn.

  • Wat: geleid bezoek
  • Wanneer: dinsdag 10 april van 12:30 tot 13:30 uur
  • Waar: Mode & Kant Museum, Violetstraat 12, 1000 Brussel
  • Inschrijven: niet vereist
  • Prijs: € 6 (met gangbare kortingen)
  • Info: 02 213 44 50 | 02 279 43 71
  • www.modeenkantmuseum.brussels

Ik Jan Smeken

In 1517 sterft de Brusselse stadsdichter Jan Smeken. Historische feiten en zijn bewaard gebleven oeuvre vormen nu, vijfhonderd jaar later, de basis voor een prikkelende roman over deze avontuurlijke dichter en toneelvernieuwer op de drempel van de renaissance. 'Ik Jan Smeken' bevat talrijke passages uit het werk van Jan Smeken in een moderne, literaire vertaling. Co-auteur en rasverteller Rick De Leeuw leest voor…

Midis Jazz: Bram Weijters & Chad McCullough

Het duo is licht en subtiel, maar tegelijk ook geheimzinnig of donker. Hun muziek is vaak omschreven als lyrisch, ongecompliceerd en warm.

De bijzondere architectuur van het KBIN

Verken in het KBIN een sterk staaltje van meesterlijke architectuur in zowel techniek, esthetiek als keuze van materialen.