Hoogtepunten Broodje Brussel

Elke maand vinden enkele tientallen Broodje Brussel-activiteiten plaats. Uit dat grote aanbod selecteren wij voortdurend hoogtepunten. Aan jou de keuze!

Wegens de coronacrisis bieden tal van Broodje Brussel-partners digitale tips aan. Blijf dus in je kot en vermaak je met een waaier aan leerrijk audiovisueel lekkers!

 

Muziekinstrumentenmuseum (mim)

Virtueel bezoek aan het mim

Een virtueel bezoekje aan het mim? Dankzij de steun van visit.brussels en Brussels Museums is dat mogelijk. Neem hier een kijkje en ontdek van achter uw scherm de rijkdom die het mim graag met je deelt..

Riolenmuseum

Virtuele rondleiding

Ben je nieuwsgierig naar het Riolenmuseum en naar wat je er allemaal kunt ontdekken? Wil je niet langer wachten? Dompel je onder in de wereld onder onze voeten dankzij een virtueel bezoek.

Korean Cultural Center

A Bloodthirsty Killer

'A Bloodthirsty Killer' is een Zuid-Koreaanse zwart-witfilm uit 1965 van regisseur Lee Yong-min. De melodramatische film vertelt het verhaal van een vrouw die, vermoord door haar jaloerse neef en schoonmoeder, terugkeert als geest - in de gedaante van een levensgrote kat - om wraak te nemen op haar moordenaars. Een horrorklassieker die zijn tijd ver vooruit was. Bekijk de film hier.

Archief en Museum voor het Vlaams leven te Brussel (AMVB)

Breng een virtueel bezoek aan het AMVB

Voortaan kun je het AMVB van thuis uit bezoeken. In samenwerking met Scan My World, en met steun van visit.brussels en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, heeft het archief en museum een virtuele rondleiding samengesteld. Vanaf je computer kun je de tentoonstellingsruimte, de leeszaal, de depotruimte en de scanstudio in drie dimensies doorlopen. Interactieve tags geven meer informatie over de collectie, werking en activiteiten van het AMVB.

BELvue Museum

Comès. Over Schaduw en Stilte

'Over Schaduw en Stilte' is een tijdelijke tentoonstelling over de legendarische Belgische striptekenaar Didier Comès (1942-2013). Comès is de artiestennaam van de in de Oostkantons geboren Dieter Herman. Hij begon zijn carrière als industrieel tekenaar, maar in 1969 ging hij als striptekenaar aan de slag voor de krant 'Le Soir'. Hij vestigde zijn naam als striptekenaar met 'De Dorpsgek van Schoonvergeten'. Je kunt de tentoonstelling zowel in levende lijve als digitaal bezoeken. Stap hier binnen in de virtuele expo.

Museum voor Natuurwetenschappen

Wetenschap uitgedokterd

Het Museum voor Natuurwetenschappen heeft heel wat virtueels voor jou in petto. Zo kun je onder meer een videoreeks bekijken op hun website waarin wetenschappers van het museum je hun onderzoek uitleggen in nog geen drie minuten. Niet alleen voor bollebozen!

Brukselbinnenstebuiten

Brusselse architectenwoningen

Veel mensen kennen de erfenis van Victor Horta in Brussel, maar daarnaast waren er ook nog veel andere architecten actief in het Brussels Gewest. Velen onder hen bouwden er dan ook hun eigen woning, vaak pareltjes van architectenhuizen, die vandaag nog steeds te bewonderen zijn in het straatbeeld. Ingenieur-architecte Linsy Raaffels (VUB) bracht er in haar doctoraatsonderzoek 'Architectenwoningen in Brussel: 1830-1970' meer dan 370 in kaart. Zij gidst je in deze storymap langs haar 15 favoriete architectenwoningen. Wandel hier virtueel met haar mee!

de Munt

MMM online

Op MMM online van De Munt vindt je teksten, video's, podcasts en beelden bij de vleet om je onstilbare honger naar en kennis van klassieke muziek te stillen. Neem er een glas rode wijn bij en je vertoeft weldra in een hemels universum!

Fotoreportage: de decorateliers van De Munt

Altijd al een kijkje willen nemen in de decorateliers van De Munt? Dat kan via een fotoreportage. Want zelfs nu De Munt tijdelijk gesloten is, houden de stoffeerders, schrijnwerkers, beeldhouwers, schilders en andere artiesten in de ateliers van De Munt het hoofd hoog. En dat is nodig, want paradoxaal genoeg stonden er nog nooit zoveel producties tegelijk op de planning. Momenteel wordt er - coronaveilig - gewerkt aan maar liefst zeven operadecors.

KVS

KVS on demand

Theater van thuis uit? Ontdek hier het huidige streaming-aanbod op KVS 24/7. Hier vind je zowel schatten uit een ver als een nabij verleden. Klik op de foto’s om je voorstelling naar keuze te bekijken op ons platform. KVS kan deze onbetaalbare content enkel kosteloos met jou delen dankzij haar publieke sponsors. Geniet van de ervaring!

BOZAR

KIJK X LEES X LUISTER

Herbeleef een optreden, ontmoet onze kunstenaars, neem een kijkje backstage of dompel je onder in een thema: hier ontdek je meer over wat er leeft bij BOZAR.

 

Expo's in 3D

Met een handvol herfstexpo’s neemt BOZAR je mee de winter in. Dat was tenminste de bedoeling, maar corona gooide roet in het eten. In afwachting dat het kunstencentrum opnieuw de deuren opent, kan je de tentoonstellingen virtueel met een bezoek vereren. Via een 3D-scan katapulteert je laptop- of tabletscherm je meteen naar de expo van je keuze. Ben je een culturele veelvraat? Bekijk ze dan allemaal!

 

Brussels Philharmonic

I Will Come Back

Brussels Philharmonic laat zijn geplande concerten doorgaan, maar zonder publiek. Een beetje sneu voor de melomaan in jou, maar dankzij streaming kun je de concerten vanuit je luie stoel bijwonen alsof je er zelf bij bent. Zo kun je nu 'I Will Come Back' bekijken, een kameropera van Robert Groslot, gebaseerd op een roman van Adriaan van Dis. Geniet ervan!

Flagey

Flagey @ YouTube

Met Flagey@YouTube wil cultuurhuis Flagey het plezier van muziek blijven delen in deze onzekere tijden. Je kunt kiezen uit verschillende categorieën: Live at Flagey, Flagey chez soi, Flagey's artist in residence, Flagey video clips. Zowel liefhebbers van jazz als klassieke muziek komen daarbij aan hun trekken: van Philip Catherine tot Julien Libeer. Ook beeldende kunst komt aan bod, met een voordracht van verpakkingskunstenaar Christo.

KBR

De Librije: het nieuwe museum van de KBR

Zeshonderd jaar geleden regeren de hertogen van Bourgondië over Brussel. Deze rijke en machtige vorsten en gecultiveerde mecenassen stellen een schat samen die ook vandaag nog weet te boeien: de Librije, een verzameling handschriften die zo uniek is dat ze haar eigen naam krijgt. Maak kennis met het KBR Museum aan de hand van een reeks weetjes die u meevoeren naar de tijd van de Bourgondische hertogen. Ontdek de kennis die verborgen zit in de handschriften van de Librije en kom meer te weten over de thema’s in het museum.

Bezoek De Librije met Canvas

Stond een bezoek aan het KBR Museum op je verlanglijstje, maar was de lockdown je te snel af? Dankzij de Museum Tour van Canvas kun je toch al een kijkje nemen. Duik met handschriftenexpert Dr. Ann Kelders in de Librije van de Bourgondische hertogen.

KBR Museumblog

Benieuwd naar de do's-and-don'ts volgens de curatoren van het KBR museum? Hier kom je niet alleen alles te weten over de conservatie, digitalisatie en restauratie van de handschriften uit het KBR museum, maar ontdek je ook de verhalen achter de meest bijzondere miniaturen.

Muziekpublique

Muziekpublique @ YouTube

Muziekpublique verspreidt en promoot traditionele muziek en dans in zijn breedst mogelijke betekenis, met de nadruk op akoestische klanken, gaande van traditionele volksmuziek en folk tot klassiek, crossover, etnojazz, improvisatie en 'nu:trad'. De organisatie heeft een eigen YouTube-kanaal met honderden video's: clips van muzikanten van het label - Muziekpublique geeft ook muziek uit - en concerten bij Muziekpublique. Goed voor vele uren kijk- en luisterplezier! Waar wacht je nog op?

VUB

Pilar Asap Sessions

Het derde 'Pilar Asap Festival - The Fluid Identity Edition' kende opnieuw een vroegtijdig einde. De pandemie houdt Pilar nog steeds in haar greep. De deuren van het Huis voor Kunst & Wetenschap van de VUB blijven nog een tijd gesloten. In de tussentijd willen de mannen en vrouwen van Pilar alle betrokken artiesten toch dat hart onder de riem steken. Daarom nodigen ze alle acts die hun optreden geannuleerd zagen, uit voor een live sessie en een gesprek in de Pilar Box. Het resultaat: een gevarieerde reeks Asap Sessions. Ontdek ze hier de komende tijd.

KMSKB

Expo Be Modern: een videoreeks

Parallel aan de tentoonstelling 'Be Modern' benadert het Museum voor Schone Kunsten van België moderne en hedendaagse kunst vanuit verschillende hoeken. Aan de hand van een reeks vragen confronteert het de kunstwerken zowel met de actualiteit als met de artistieke traditie, met een soms onverwachte dialoog als resultaat. Curatoren, conservatoren, kunsthistorici, maar ook gewone mensen van alle leeftijden en horizonnen delen hun visie op de collecties in het museum.

Fine Arts at Home

De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België (KMSKB) nodigen zichzelf uit bij jou thuis en helpen je een beetje - alle beetjes helpen! - ontsnappen aan de isolatie. Ontdek hier, alleen of met heel de familie, alles wat je nodig hebt voor een virtuele reis doorheen de kunstgeschiedenis. Ook het YouTube-kanaal van de KMSKB heeft heel wat lekkers voor jou in petto!

De meesterwerken van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België

Op Google Arts & Culture kun je de grootste collectie schone kunsten van de 15de tot 20ste eeuw in België verkennen: de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België herbergen niet minder dan 20.000 topwerken en 200 daarvan kun je online tot op het bot (of het doek) ontleden.

Orgel op Maandag

Orgel op Maandag @ YouTube

Op Lundidork Channel, het YouTube-kanaal van Orgel op Maandag, kan je orgelconcerten bekijken die je vanwege de coronacrisis niet live kon bijwonen in de Finisterraekerk in de Nieuwstraat.