Hoogtepunten Broodje Brussel

Elke maand vinden enkele tientallen Broodje Brussel-activiteiten plaats. Uit dat grote aanbod selecteren wij voortdurend hoogtepunten. Aan jou de keuze!

Festival Midis Minimes

Korte middagconcerten in het Conservatorium.
Deze concertreeks presenteert een heel rijk gamma. ’s Maandags weerklinken folk en jazz. Dinsdag is er plaats voor oude muziek. Van woensdag tot vrijdag komt alles van de 18de eeuw tot vandaag aan bod. Twee themaweken doorbreken dat vaste stramien. Ze staan in het teken van de piano en het strijkkwartet. Een derde themaweek focust op de jonge studenten van het Conservatorium.
> elke werkdag tot 31 augustus, Koninklijk Conservatorium

Miniemen Museum Festival

Korte middagconcerten in de Musea voor Schone Kunsten.
Gedurende vele jaren speelde een festival voor zomerse klassieke muziek zich beurtelings af op twee locaties: het Conservatorium (begin van de week) en de Miniemenkerk (donderdag en vrijdag). De wegen gingen uit elkaar. Er ontstonden twee festivals op loopafstand van elkaar, met in wezen dezelfde formule van korte middagconcerten. Eén deel verhuist nu naar de Musea voor Schone Kunsten.
> elke werkdag tot 31 augustus, Aula KMSKB (ingang Museumplein)

Frunch >>> Friday Lunch

Tot 31 augustus 2018 zet het BIP - Huis van het Gewest elke vrijdag van 12:00 tot 14:30 uur de poorten van de binnenkoer open. De Frunch is een concept dat foodtrucks, livemuziek, een bar en een terras om te chillen combineert en zo iedereen de kans biedt om zalig ontspannen te lunchen in hartje Brussel.
> elke vrijdag tot 31 augustus, BIP (Koningsplein 11)

Extra

Afterwork: Fiets in de stad

(Her)ontdek het plezier van fietsen door Brussel! Heel wat mensen nemen wekelijks of zelfs elke dag de fiets. Toch zijn er ook heel wat mensen die het fietsen door de Brusselse straten niet vanzelfsprekend vinden. Voor deze mensen staat het team van Bike Experience klaar: leren fietsen, bepaalde verkeersangsten overwinnen,... Met een eenvoudig programma in twee stappen helpen deze workshops je vooruit op de fiets! Noteer alvast de volgende data in je agenda: woensdag 4 juli, woensdag 5 september, zaterdag 15 september en woensdag 3 oktober.
> diverse data, meer info