Hoogtepunten Broodje Brussel

Elke maand vinden enkele tientallen Broodje Brussel-activiteiten plaats. Uit dat grote aanbod selecteren wij voortdurend hoogtepunten. Aan jou de keuze!

Wandelen langs de woning Frison en het verdwenen Volkshuis

Victor Horta bouwde niet alleen een woning maar ook een kantoor voor zijn vriend, de advocaat Maurice Frison, in de nieuw aangelegde Lebeaustraat. Ondanks de veranderingen die het huis onderging, is het nog steeds een pareltje. Verderop in de Lebeaustraat bouwde Horta, die sympathiseerde met het socialisme en de loge, het iconische Volkshuis.

Ontdek MoMuse!

MoMuse, het gloednieuwe Gemeentelijk Museum van Sint-Jans-Molenbeek, wil het verhaal vertellen van de gemeente, met vooral veel aandacht voor de voorbije twee eeuwen. Een Brukselgids leidt je rond in het museum en geeft tekst en uitleg.

Expo Magritte en Marcel Lecomte

Marcel Lecomte (1900-1966) was als dichter nauw verweven met de Brusselse avant-garde en in het bijzonder met René Magritte. Aan de hand van schilderijen, tekeningen en documenten maken we op een andere manier kennis met de hoogdagen van het surrealisme in Brussel. Koop tijdig je ticket aan de kassa.

Pas de deux: twee schrijvers, twee boeken

deBuren nodigt de schrijvers Astrid Haerens en Persis Bekkering uit voor een blind date, waarbij ze aan elkaar en aan het publiek hun meest recente werk voorstellen. Resultaat? Een inspirerend gesprek over literatuur, motieven en thema's, en gelijkenissen ondanks de verschillen (of omgekeerd). Inclusief broodje.

Theater op de Middag: World Without Us

Ontroerend Goed brengt een koele monoloog over het onvermijdelijk verdwijnen van de mens, over een aardbol verlost van de mensenplaag. Een reis die begint in je theaterzitje, met het dak dat instort, de zon die binnenstroomt, de eerste ratten die door de ruimte rennen. Maar wat verliezen we echt als de mens er niet meer is? Nederlandstalige voorstelling.

Jam Hotel

Een dakterras met zwembad, een lobby met betonnen motor en een kleurrijk restaurant. Een heel eclectisch ensemble met brutalistisch beton en een modernistisch kleurenpalet. De lampen zijn goud gespoten en de rioolbuizen zijn omwikkeld met dweilen en fietsrekkers. Een ontwerp met lef van de binnenhuisarchitect Lionel Jadot.

  • UITGESTELD
  • Wat: geleid bezoek
  • Waar: Charleroisesteenweg 132, 1060 Sint-Gillis
  • Inschrijven: info@korei.be
  • Prijs: € 10
  • Info: 02 380 22 09
  • www.korei.be