Kinderboekhandels

[ontdek ook: Nederlands- en Franstalige boekhandels - anderstalige boekhandels - boekenantiquariaten - kunstboekhandels - nicheboekhandels]

Boekhandels die uitsluitend peuter-, kleuter-, kinder- en jeugdboeken verkopen, zijn in het Brussels gewest niet dik gezaaid. Gelukkig vind je in de meeste gekende algemene boekhandels wel een vrij grote afdeling met dergelijke boeken. Om er voor de vuist weg enkele te noemen: Standaard Boekhandel, FNAC, Tropismes en Filigranes. De weinige gespecialiseerde kinderboekhandels in het Brussels gewest verkopen dan weer overwegend Franstalige boeken.

Jaune Librairie

Een van de weinige kinderboekhandels in het Brussels gewest. Verkoop van strips, manga's, kinderboeken en afgeleide producten zoals posters, zeefdrukken en 3D-figuren van onder meer Kuifje. Met gezellige caféruimte.

Le Wolf / De Wolf - Huis voor Jeugdliteratuur

De tweetalige kinderboekhandel Le Wolf / De Wolf, gelegen vlak bij het idyllische kader van de Grote Markt, verkoopt in een unieke en lumineuze omgeving prentenboeken, kleurboeken, illustraties, spelletjes en artikelen die door illustratoren ontworpen en gemaakt werden. Het Huis voor Jeugdliteratuur organiseert daarnaast tal van (school)activiteiten, workshops, voorleesmomenten, tentoonstellingen, ontmoetingen met auteurs en nog veel meer. Je treft er ook een eetzaal aan waar je allerlei lekkers kunt kopen en ter plaatse eten en drinken. Een must voor liefhebbers van sprookjes.

Librairie Jeunesse Am Stram Gram

Librairie Jeunesse Am Stram Gram is een van de oudste kinder- en jeugdboekhandels van Brussel. Je vindt er Franstalige peuter-, kleuter-, kinder- en jeugdboeken en strips, alsook een selectie boeken voor tieners en volwassenen, net als een voorraadje boeken in het Nederlands, Engels, Spaans en Italiaans. Daarnaast kun je er ook terecht voor cd's, dvd's, audioboeken, puzzels, gezelschapsspellen en leuke cadeautjes, uiteraard allemaal voor kinderen of voor mensen die in hun hart altijd een beetje kind gebleven zijn.

  • Waar: Generaal Mac Arthurstraat 1, 1180 Ukkel
  • Web: librairieamstramgram.blogspot.be