Op komst...

Brussels Antique & Fine Arts Fair (BRAFA)

De editie 2021 van de internationale kunstbeurs BRAFA vindt dit jaar niet plaats in Thurn & Taxis, maar wel in 126 galeries verspreid over 13 landen en 37 steden. Liefhebbers kunnen 'BRAFA in the Galleries' online volgen. Of de galeries fysiek bezoeken. Voor de belangrijkste steden, zoals Brussel, zijn daartoe stadskaarten te downloaden met daarop de aanwezige galeries. Het aanbod omspant de periode van de oudheid tot nu.
> Van 27 tot 31 januari 2021, diverse locaties

BILY (Brussels I Love You): Contemporary Art Walk

BILY is een artistiek parcours dat zich uitstrekt van 8 tot 15 februari 2020. De tocht voert langs een twintigtal galeries, kunstinstellingen en artist run spaces in Elsene en Sint-Gillis - de epicentra van de hedendaagse kunst in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Een leuke en leerrijke manier om meer te weten te komen over de huidige kunstmarkt. Met medewerking van onder meer Galerie Almine Rech, Charles Riva Collection en Galerie Nathalie Obadia.
> Van 6 tot 13 februari 2021, diverse locaties

art3F - Internationale beurs voor hedendaagse kunst

De internationale beurs voor hedendaagse kunst Art3f strijkt in het weekend van 20 tot 22 november voor het vierde jaar op rij neer in Paleis 1 op de Heizel. Met bijna vierduizend kunstwerken bij meer dan 150 exposanten is er voor elk wat wils. Het aanbod op de beurs omvat alle hedendaagse stromingen van figuratieve en abstracte kunst over popart, streetart, fotografie en keramiek. Art3f onderscheidt zich ook van andere kunstbeurzen door de aanwezigheid van tal van kunstenaars en vakmensen uit de hele wereld, en wil daarmee uitwisseling centraal stellen. Jazzmuziek en liveoptredens zorgen voor sfeer.
> Van 26 tot 28 februari 2021, Brussels Expo - Heizelpaleis 1

The Brussels Design Market

The Brussels Design Market is een van de beste evenementen in Europa voor vintage design van de twintigste eeuw. Er nemen jaarlijks meer dan 100 exposanten aan deel. Bezoekers kunnen er Scandinavische, Belgische, Italiaanse, Franse en Amerikaanse meubels ontdekken, maar ook objecten in keramiek en glas, collector's items en accessoires in plastic, metaal, hout of bakeliet.
> 6 en 7 maart 2021, Tour & Taxis

Art Brussels 2021

De Brusselse beurs voor hedendaagse kunst ‘Art Brussels’ op de site van Tour & Taxis brengt elk jaar meer dan 180 vooraanstaande galeries van over de hele wereld samen. In het rijtje van Europese kunstbeurzen wil Art Brussels zich vooral manifesteren als platform voor nieuwe impulsen in de kunstwereld. Behalve voor verzamelaars, critici, journalisten en curatoren is Art Brussels ook een erg toegankelijke beurs voor al wie gewoon veel schilderijen, sculpturen, foto's, video's en installaties wil zien.
> Van 22 tot 25 april 2021, Tour & Taxis

Collectible

Collectible belicht hedendaagse design-collectiestukken van de 21ste eeuw, en brengt zorgvuldig geselecteerde internationale galeries en ontwerpers samen in het prachtige Vanderborghtgebouw in het hart van Brussel.
> Van 27 tot 30 mei 2021, Vanderborghtgebouw

Affordable Art Fair

Voor deze nieuwe Brusselse editie verwelkomt Affordable Art Fair (AAF) meer dan 90 Belgische en internationale galeries op de site van Tour & Taxis. De AAF is dé niet te missen afspraak voor al wie zichzelf een kunstwerk cadeau wil doen tegen een niet al te hoge prijs. De duizenden originele kunstwerken gaan van de hand voor prijzen tussen 75 en 7500 euro.
> Van 4 tot 6 juni 2021, Tour & Taxis

Art on Paper

Art on Paper is een gespecialiseerde kunstbeurs die de hedendaagse tekenkunst centraal stelt. Vroeger werd deze kunstvorm vaak over het hoofd gezien, maar vandaag bekleedt hij een prominente plaats in de hedendaagse kunstwereld. Art on Paper selecteert het beste van wat de hedendaagse tekenkunst te bieden heeft, en brengt een sterke mix van jonge en gevestigde galeries. Gedurende vijf dagen komen een 40-tal Belgische en buitenlandse galeries en kunstruimtes samen om evenveel solotentoonstellingen van zowel gevestigde als opkomende kunstenaars te tonen.
> Van 16 tot 19 september 2021, BOZAR

Alweer voorbij...

Limited Edition Art Fair - Beurs van de multipel en het gedrukte beeld

De Boghossianstichting richt de schijnwerpers op de multipel en het gedrukte beeld, met een unieke beurs die haar deuren opent van 14 tot 16 februari 2020. De Limited Edition Art Fair laat het publiek kennismaken met werken van uiteenlopende aard: offsetdrukwerk, litho's, etsen, zeefdrukken, prenten, illustraties, keramieken, foto's. Het gaat telkens om beperkte oplagen. Kunstliefhebbers kunnen op deze beurs werk van gevestigde en opkomende Belgische en buitenlandse kunstenaars ontdekken. Het is een platform voor de hedendaagse productie, met uiteenlopende samenwerkingsverbanden. Nog geen informatie beschikbaar voor 2021!
> Van 14 tot 16 februari 2020, Boghossianstichting - Villa Empain, Centrum voor kunst en dialoog tussen oosterse en westerse culturen

Art Truc Troc & Design

Hét evenement van het begin van het jaar in Bozar belicht ruilhandel, hedendaagse kunst en design in een ongewone sfeer. Je kunt er je ruil aanbieden aan een honderdtal nieuwe en gevestigde kunstenaars tegen een kunstwerk dat je leuk vindt. Een reis naar de zon, een origineel werk, de realisatie van een website of een privétentoonstelling. De enige beperking is je verbeelding! Nog geen informatie beschikbaar voor 2021!
> Van 14 tot 16 februari 2020, Bozar

Eurantica Fine Art Fair

De beurs brengt een honderdtal Belgische en buitenlandse exposanten samen. Verzamelaars van moderne schilderijen, oude meubels of design, juwelen of schilderijen van Vlaamse meesters vinden er hun gading. Eurantica verwelkomt dit jaar een prestigieuze gast, het Horta Museum (Sint-Gillis), dat in 2019 zijn 50ste verjaardag viert.
> Van 4 tot 7 juni 2020, Brussels Expo, Paleis 1

Brussels Art Square

In 2005 richtten enkele gerenommeerde antiquairs de vzw Brussels Art Square op om het imago van de Zavel en haar zijstraten in België en het buitenland te versterken. Deze Brusselse wijk kent sinds jaar en dag een prominente rol toe aan antiquairs en galeriehouders, die haar originele en charmante karakter mee in stand houden. Maar liefst 52 kunst- en antiekhandelaars uit het Zavelkwartier en hun Nederlandse collega's nodigen je uit om een parcours doorheen de eeuwen en continenten te ontdekken.
> Van 25 tot 27 september 2020, diverse locaties

Contemporary Design Market

Flanders DC, Brussels Design September en Wallonie Design stellen de lancering voor van de Contemporary Design Market, powered by ikkoopbelgisch. De Contemporary Design Market zal plaatsvinden op hetzelfde moment en op dezelfde locatie als de Brussels Design Market. Contemporary Design Market is een exclusief presentatie- en verkoopmoment voor zowel bekende als opkomende Belgische designers en merken. Professionelen, verzamelaars, pers, architecten en andere designliefhebbers worden uitgenodigd om het allerbeste van de hedendaagse designscene te ontdekken. Deelnemers worden zorgvuldig geselecteerd door een comité van experten.
> 26 en 27 september 2020, Tour & Taxis

Accessible Art Fair (geen editie in 2020!)

Accessible Art Fair (ACAF) keert net als vorig jaar terug naar BOZAR met een nieuwe selectie opkomende kunstenaars. Sinds de oprichting van ACAF in 2006 door Stephanie Manasseh, een Canadese kunstondernemer en curator, is de missie onveranderd gebleven – het aanbieden van een platform voor zichzelf vertegenwoordigende artiesten. Om de kwaliteit van de getoonde kunst te garanderen, worden de kunstenaars geselecteerd door een jury die is samengesteld uit zwaargewichten uit de kunstwereld.
> Van 15 tot 18 oktober 2020, BOZAR