Kunstbeurzen

Op komst...

Art on Paper - Brussels International Contemporary Drawing Fair

Art on Paper is een gespecialiseerde kunstbeurs die de hedendaagse tekenkunst centraal stelt. Vroeger werd deze kunstvorm vaak over het hoofd gezien, maar vandaag bekleedt hij een prominente plaats in de hedendaagse kunstwereld. Art on Paper selecteert het beste van wat de hedendaagse tekenkunst te bieden heeft, en brengt een sterke mix van jonge en gevestigde galeries. Gedurende vijf dagen komen een 40-tal Belgische en buitenlandse galeries en kunstruimtes samen om evenveel solotentoonstellingen van zowel gevestigde als opkomende kunstenaars te tonen.
> Van 15 tot 19 september 2021, BOZAR

Affordable Art Fair

Voor deze nieuwe Brusselse editie verwelkomt Affordable Art Fair (AAF) meer dan 90 Belgische en internationale galeries op de site van Tour & Taxis. De AAF is dé niet te missen afspraak voor al wie zichzelf een kunstwerk cadeau wil doen tegen een niet al te hoge prijs. De duizenden originele kunstwerken gaan van de hand voor prijzen tussen 75 en 7500 euro.
> Van 22 tot 26 september 2021, Tour & Taxis

The Brussels Design Market

The Brussels Design Market is een van de beste evenementen in Europa voor vintage design van de twintigste eeuw. Er nemen jaarlijks meer dan 100 exposanten aan deel. Bezoekers kunnen er Scandinavische, Belgische, Italiaanse, Franse en Amerikaanse meubels ontdekken, maar ook objecten in keramiek en glas, collector's items en accessoires in plastic, metaal, hout of bakeliet.
> 25 en 26 september 2021, Tour & Taxis

Accessible Art Fair

Accessible Art Fair (ACAF) keert net als vorig jaar terug naar BOZAR met een nieuwe selectie opkomende kunstenaars. Sinds de oprichting van ACAF in 2006 door Stephanie Manasseh, een Canadese kunstondernemer en curator, is de missie onveranderd gebleven – het aanbieden van een platform voor zichzelf vertegenwoordigende artiesten. Om de kwaliteit van de getoonde kunst te garanderen, worden de kunstenaars geselecteerd door een jury die is samengesteld uit zwaargewichten uit de kunstwereld.
> Van 14 tot 17 oktober 2021, BOZAR

art3F - Internationale beurs voor hedendaagse kunst

De internationale beurs voor hedendaagse kunst Art3f strijkt in het weekend van 26 tot 28 november 2021 voor het vijfde jaar op rij neer in Paleis 1 op de Heizel. Met bijna vierduizend kunstwerken en meer dan 150 exposanten is er voor elk wat wils. Het aanbod op de beurs omvat alle hedendaagse stromingen van figuratieve en abstracte kunst over popart, streetart, fotografie en keramiek. Art3f onderscheidt zich ook van andere kunstbeurzen door de aanwezigheid van tal van kunstenaars en vakmensen uit de hele wereld, en wil daarmee uitwisseling centraal stellen. Liveoptredens zorgen voor sfeer.
> Van 26 tot 28 november 2021, Brussels Expo - Heizelpaleis 1

Brussels Antique & Fine Arts Fair (BRAFA)

De editie 2021 van de internationale kunstbeurs BRAFA vindt dit jaar niet plaats in Thurn & Taxis, maar wel in 126 galeries verspreid over 13 landen en 37 steden. Liefhebbers kunnen 'BRAFA in the Galleries' online volgen. Of de galeries fysiek bezoeken. Voor de belangrijkste steden, zoals Brussel, zijn daartoe stadskaarten te downloaden met daarop de aanwezige galeries. Het aanbod omspant de periode van de oudheid tot nu.
> Van 23 tot 30 januari 2022, Tour & Taxis

Alweer voorbij...

Art Truc Troc & Design

Hét evenement van het begin van het jaar in Bozar belicht ruilhandel, hedendaagse kunst en design in een ongewone sfeer. Je kunt er je ruil aanbieden aan een honderdtal nieuwe en gevestigde kunstenaars tegen een kunstwerk dat je leuk vindt. Een reis naar de zon, een origineel werk, de realisatie van een website of een privétentoonstelling. De enige beperking is je verbeelding!
> Van 14 tot 16 februari 2020, Bozar

Brussels Art Square

Na haar 15-jarig bestaan te hebben gevierd, lanceert Brussels Art Square (BAS) nu haar eerste voorjaarseditie. Niet minder dan 45 kunsthandelaren, juweliers en antiquairs komen hierbij samen, oude en hedendaagse kunst spontaan combinerend. BAS is dan ook trots om je opnieuw te mogen uitnodigen op haar jaarlijks parcours doorheen de Brusselse Zavelwijk. Van galerie naar galerie ontdek je gaandeweg de Zavel; historisch gekend als dé antiquairswijk van de Europese hoofdstad.
> Van 19 tot 21 maart 2021, diverse locaties

Limited Edition Art Fair - Beurs van de multipel en het gedrukte beeld

De Limited Edition Art Fair zag het licht in 2020 en laat het publiek kennismaken met werken van uiteenlopende aard: offsetdrukwerk, litho's, etsen, zeefdrukken, prenten, illustraties, keramiek en foto's. Het gaat telkens om beperkte oplagen. Kunstliefhebbers kunnen op deze beurs werk van gevestigde en opkomende Belgische en buitenlandse kunstenaars ontdekken. Het is een platform voor de hedendaagse productie, met uiteenlopende samenwerkingsverbanden.
> Van 23 tot 25 april 2021, Boghossianstichting - Villa Empain

Contemporary Design Market

Flanders DC, Brussels Design September en Wallonie Design stellen de lancering voor van de Contemporary Design Market, powered by ikkoopbelgisch. De Contemporary Design Market zal plaatsvinden op hetzelfde moment en op dezelfde locatie als de Brussels Design Market. Contemporary Design Market is een exclusief presentatie- en verkoopmoment voor zowel bekende als opkomende Belgische designers en merken. Professionelen, verzamelaars, pers, architecten en andere designliefhebbers worden uitgenodigd om het allerbeste van de hedendaagse designscene te ontdekken. Deelnemers worden zorgvuldig geselecteerd door een comité van experten.
> 26 en 27 september 2020, Tour & Taxis

Collectible

Collectible belicht hedendaagse design-collectiestukken van de 21ste eeuw, en brengt zorgvuldig geselecteerde internationale galeries en ontwerpers samen in het prachtige Vanderborghtgebouw in het hart van Brussel.
> Van 28 tot 30 mei 2021, Vanderborghtgebouw

BILY (Brussels I Love You): Contemporary Art Walk

Ben je een liefhebber van de Brusselse hedendaagse kunstscene? Dan mag je BILY niet missen! Acht dagen lang kan je in de kunstzinnige wijken van onze hoofdstad maar liefst 33 galeries, instellingen, collecties, tentoonstellingsruimten en residenties bezoeken die getuigen van de vitaliteit van Brussel als hedendaags artistiek centrum.
> Van 29 mei tot 5 juni 2021, diverse locaties

Eurantica Fine Art Fair

De beurs brengt een honderdtal Belgische en buitenlandse exposanten samen. Verzamelaars van moderne schilderijen, oude meubels of design, juwelen of schilderijen van Vlaamse meesters vinden er hun gading. Eurantica verwelkomt dit jaar een prestigieuze gast, het Horta Museum (Sint-Gillis), dat in 2019 zijn 50ste verjaardag viert.
> Van 4 tot 7 juni 2021, Brussels Expo, Paleis 1

Art Brussels WEEK 2021

Door de coronapandemie ziet Art Brussels zich gedwongen haar jaarlijkse beurs te verplaatsen naar de lente van 2022. Gelukkig biedt de beurs een waardig alternatief voor 2021, en wel in de vorm van 'Art Brussels WEEK', een nieuw initiatief dat je van 3 tot 6 juni 2021 de kans biedt om de deelnemende galeries te bezoeken. Bovendien zal Art Brussels een online video room opstarten via de website Artsy (www.artsy.net), van 2 tot 14 juni 2021, waarop ook de deelnemende Brusselse galeries aan bod zullen komen.
> Van 1 tot 14 juni 2021, online