Alweer voorbij...

Art Brussels 2019

De Brusselse beurs voor hedendaagse kunst ‘Art Brussels’ op de site van Tour & Taxis brengt elk jaar meer dan 180 vooraanstaande galerieën van over de hele wereld samen. In het rijtje van Europese kunstbeurzen wil Art Brussels zich vooral manifesteren als platform voor nieuwe impulsen in de kunstwereld. Behalve voor verzamelaars, critici, journalisten en curatoren is Art Brussels ook een erg toegankelijke beurs voor al wie gewoon veel schilderijen, sculpturen, foto's, video's en installaties wil zien.
> Van 25 tot 28 april 2019, Tour & Taxis

Poppositions

Poppositions, in 2012 opgericht als tegenhanger van de 'mainstream' kunstbeurzen, is doorheen de jaren uitgegroeid tot de toonaangevende alternatieve markt voor hedendaagse kunst in Brussel. Bewust van de cruciale rol van hedendaagse kunstbeurzen, gaat Poppositions op zoek naar nieuwe, experimentele manieren om kunst te tonen en te verkopen. Poppositions is meer dan een kunstbeurs, het is ook een gecureerde tentoonstelling en een continue kritische dialoog. White booths vind je hier niet terug.
> Van 25 tot 28 april 2018, Hageltoren

Eurantica Fine Art Fair

De beurs brengt een honderdtal Belgische en buitenlandse exposanten samen. Verzamelaars van moderne schilderijen, oude meubels of design, juwelen of schilderijen van Vlaamse meesters vinden er hun gading. Eurantica verwelkomt dit jaar een prestigieuze gast, het Horta Museum (Sint-Gillis), dat in 2019 zijn 50ste verjaardag viert.
> Van 28 tot 31 maart 2019, Brussels Expo, Paleis 1

Affordable Art Fair

Voor deze nieuwe Brusselse editie verwelkomt Affordable Art Fair (AAF) meer dan 90 Belgische en internationale galeries op de site van Tour & Taxis. De AAF is dé niet te missen afspraak voor al wie zichzelf een kunstwerk cadeau wil doen tegen een niet al te hoge prijs. De duizenden originele kunstwerken gaan van de hand voor prijzen tussen 75 en 7500 euro.
> Van 15 tot 17 maart, Tour & Taxis

Collectible

Collectible belicht hedendaagse design-collectiestukken van de 21ste eeuw, en brengt zorgvuldig geselecteerde internationale galeries en ontwerpers samen in het prachtige Vanderborghtgebouw in het hart van Brussel.
> Van 13 tot 17 maart 2019, Vanderborghtgebouw

Carte de Visite / ARTopenKUNST

De tentoonstelling ARTopenKUNST stelt werken tentoon van plastische kunstenaars (schilders, tekenaars, beeldhouwers, videokunstenaars, fotografen, installatiekunstenaars, ...) die in Brussel (= Stad Brussel, Laken, Neder-over-Heembeek en Haren) verblijven of werken. Naast een tentoonstelling wil ARTopenKUNST ook ontmoetingen tussen Brusselse kunstenaars in de hand werken.
> Van 8 tot 10 februari 2019, Vanderborghtgebouw

Art Truc Troc & Design

Hét evenement van het begin van het jaar in Bozar belicht ruilhandel, hedendaagse kunst en design in een ongewone sfeer. Je kunt er je ruil aanbieden aan een honderdtal nieuwe en gevestigde kunstenaars tegen een kunstwerk dat je leuk vindt. Een reis naar de zon, een origineel werk, de realisatie van een website of een privétentoonstelling. De enige beperking is je verbeelding!
> Van 1 tot 3 februari 2019, Bozar

Brussels Antique & Fine Arts Fair (BRAFA)

Elk jaar zakken liefhebbers, verzamelaars en professionele antiekhandelaars massaal af naar de prachtige gebouwen van Thurn & Taxis, voor wat niet alleen de grootste antiekbeurs van België is, maar ook één van de oudste antiekbeurzen ter wereld. Zelfs als je het geld niet hebt om te kopen, is de beurs één grote tentoonstelling, met een aanbod dat de hele periode van de Oudheid tot nu omspant. Eregast op BRAFA 2019 is het wereldberoemde Britse kunstenaarsduo Gilbert & George.
> Van 26 januari tot 3 februari 2019, Thurn & Taxis

Independent

Independent is een kunstbeurs opgezet door en voor galeries die de traditionele methodes voor het tonen, bekijken en ervaren van hedendaagse kunst herdefinieren. Het netwerk van Independent bestaat uit zo'n 200 galeries uit meer dan 20 landen wereldwijd. Jaarlijks worden er twee edities georganiseerd: in New York en Brussel. Het is al voor de derde maal dat Independent in België en in het Vanderborghtgebouw plaatsvindt. Nieuw is dat de beurs dit jaar voor het eerst niet samenvalt met Art Brussels, maar verschoven wordt naar november. Volgens de organisator is dat een beter tijdstip op de internationale kunstkalender. Ook aan de formule is gesleuteld: voor het eerst wil de beurs minder steunen op galeries en meer op lezingen. Naast lezingen staan op het programma ook performances, dans- en muziekvoorstellingen en samenwerkingen met musea.
> Van 8 tot 11 november 2018, Vanderborghtgebouw

Art on Paper

Art on Paper is een gespecialiseerde kunstbeurs die de hedendaagse tekenkunst centraal stelt. Vroeger werd deze kunstvorm vaak over het hoofd gezien, maar vandaag bekleedt hij een prominente plaats in de hedendaagse kunstwereld. Art on Paper selecteert het beste van wat de hedendaagse tekenkunst te bieden heeft, en brengt een sterke mix van jonge en gevestigde galeries. Het concept spreekt voor zich: 40 Belgische en buitenlandse galeries komen vijf dagen lang samen in BOZAR om er 40 solotentoonstellingen van zowel gevestigde als opkomende kunstenaars te tonen.
> Van 24 tot 27 oktober 2019, BOZAR

Accessible Art Fair

De missie van de Accessible Art Fair is om een platform te bieden voor nieuwe en gevestigde kunstenaars en ontwerpers, en ze toegankelijk te maken voor een veeleisend publiek dat er de mogelijkheid krijgt om kwalitatief hoogstaande kunstwerken en ontwerpen aan te schaffen en kennis te maken met de makers achter het werk.
> Van 5 tot 7 oktober 2018, BOZAR

Brussels Art Square

In 2005 richtten enkele gerenommeerde antiquairs de vzw Brussels Art Square op om het imago van de Zavel en haar zijstraten in België en het buitenland te versterken. Deze Brusselse wijk kent sinds jaar en dag een prominente rol toe aan antiquairs en galeriehouders, die haar originele en charmante karakter mee in stand houden. Maar liefst 52 kunst- en antiekhandelaars uit het Zavelkwartier en hun Nederlandse collega's nodigen je uit om een parcours doorheen de eeuwen en continenten te ontdekken.
> Van 21 tot 23 september 2018, diverse locaties