Kunstbeurzen

Op komst...

The Brussels Design Market

The Brussels Design Market is een van de beste evenementen in Europa voor vintage design van de twintigste eeuw. Er nemen jaarlijks meer dan 100 exposanten aan deel. Bezoekers kunnen er Scandinavische, Belgische, Italiaanse, Franse en Amerikaanse meubels ontdekken, maar ook objecten in keramiek en glas, collector's items en accessoires in plastic, metaal, hout of bakeliet.
> 19 en 20 maart 2022, Gare Maritime, Tour & Taxis

Brussels Art Square

Na haar 15-jarig bestaan te hebben gevierd, lanceert Brussels Art Square (BAS) nu haar eerste voorjaarseditie. Niet minder dan 45 kunsthandelaren, juweliers en antiquairs komen hierbij samen, oude en hedendaagse kunst spontaan combinerend. BAS is dan ook trots om je opnieuw te mogen uitnodigen op haar jaarlijks parcours doorheen de Brusselse Zavelwijk. Van galerie naar galerie ontdek je gaandeweg de Zavel; historisch gekend als dé antiquairswijk van de Europese hoofdstad.
> Van 25 tot 27 maart 2022, diverse locaties

Affordable Art Fair

De Affordable Art Fair is de niet te missen afspraak voor wie zichzelf een kunstwerk cadeau wil doen aan een zacht prijsje. De duizenden originele kunstwerken gaan van de hand voor prijzen tussen 75 en 7500 euro.
> Van 23 tot 27 maart 2022, Tour & Taxis

Art Brussels - Contemporary Art Fair

Art Brussels is een jaarlijks terugkerend gebeuren voor wie op de hoogte wil blijven van het neusje van de zalm op het vlak van hedendaagse kunst. De beurs brengt meer dan 150 internationale galeries samen (waaronder tal van Brusselse) en verwelkomt elk jaar ruim 25.000 bezoekers. Tal van randactiviteiten maken er een niet te missen evenement van. 
> Van 28 april tot 1 mei 2022, Tour & Taxis

Twenty - 20th Century Art Fair

Twenty is een nieuwe kunstbeurs die zich uitsluitend richt op twintigste-eeuwse kunst in al haar diversiteit. Het nieuwe en vernieuwende concept brengt hulde aan de verschillende artistieke stromingen die elkaar in de twintigste eeuw opvolgden, waaronder de belle epoque-stijl, art nouveau, art deco, Brabants Fauvisme, de School van Sint-Martens-Latem, het surrealisme, de CoBrA-beweging, de Jonge Belgische Schilderkunst, abstractie, vintage meubels, alsook de moderne periode, tot en met conceptuele kunst, hedendaagse kunst en street art.
> Van 11 tot 15 mei 2022, Brussels Expo - Paleis 3

Collectible - The fair for 21st century design

Collectible belicht hedendaagse design-collectiestukken van de 21ste eeuw en brengt zorgvuldig geselecteerde internationale galeries en ontwerpers samen in Tour & Taxis.
> Van 20 tot 22 mei 2022, Tour & Taxis

Brussels Antique & Fine Arts Fair (BRAFA)

BRAFA is een blijft een bevoorrecht ontmoetingspunt voor exposanten, verzamelaars en kunstliefhebbers die de beurs vooral waarderen om haar eclecticisme en gezellige sfeer. Dit jaar vindt de beurs, die al bestaat sinds 1956, voor het eerst plaats in Tour & Taxis. Het aanbod omspant de periode van de oudheid tot nu.
> Van 19 tot 26 juni 2022, Brussels Expo | Heizel

Art on Paper - Brussels International Contemporary Drawing Fair

Art on Paper is een gespecialiseerde kunstbeurs die de hedendaagse tekenkunst centraal stelt. Vroeger werd deze kunstvorm vaak over het hoofd gezien, maar vandaag bekleedt hij een prominente plaats in de hedendaagse kunstwereld. Art on Paper selecteert het beste van wat de hedendaagse tekenkunst te bieden heeft, en brengt een sterke mix van jonge en gevestigde galeries. Gedurende vijf dagen komen een 40-tal Belgische en buitenlandse galeries en kunstruimtes samen om evenveel solotentoonstellingen van zowel gevestigde als opkomende kunstenaars te tonen.
> Van 6 tot 9 oktober 2022, Vanderborghtgebouw

art3F - Internationale beurs voor hedendaagse kunst

art3f verlegt de grenzen van de traditionele salons voor handelaars in hedendaagse kunst door culturele evenementen opnieuw een menselijke en warme dimensie te geven. Zo is er een VIP-bar met gastronomie van hoge kwaliteit en een fijne wijnselectie, heerlijke jazzmuziek en liveoptredens met daarbovenop een creatieve 'happening zone' gereserveerd voor kinderen. Redenen genoeg om kunst met de familie te gaan ontdekken. Het aanbod op de beurs omvat alle hedendaagse stromingen van figuratieve en abstracte kunst over popart, streetart, fotografie en keramiek. Art3f onderscheidt zich ook van andere kunstbeurzen door de aanwezigheid van tal van kunstenaars en vakmensen uit de hele wereld, en wil daarmee uitwisseling centraal stellen.
> Van 25 tot 27 november 2022, Brussels Expo | Heizelpaleis 1

Alweer voorbij...

Art Truc Troc & Design

Hét evenement van het begin van het jaar in Bozar belicht ruilhandel, hedendaagse kunst en design in een ongewone sfeer. Je kunt er je ruil aanbieden aan een honderdtal nieuwe en gevestigde kunstenaars tegen een kunstwerk dat je leuk vindt. Een reis naar de zon, een origineel werk, de realisatie van een website of een privétentoonstelling. De enige beperking is je verbeelding!
> Van 14 tot 16 februari 2020, Bozar

BILY (Brussels I Love You): Contemporary Art Walk

Ben je een liefhebber van de Brusselse hedendaagse kunstscene? Dan mag je BILY niet missen! Acht dagen lang kan je in de kunstzinnige wijken van onze hoofdstad maar liefst 33 galeries, instellingen, collecties, tentoonstellingsruimten en residenties bezoeken die getuigen van de vitaliteit van Brussel als hedendaags artistiek centrum.
> Van 29 mei tot 5 juni 2021, diverse locaties

Eurantica Fine Art Fair

De beurs brengt een honderdtal Belgische en buitenlandse exposanten samen. Verzamelaars van moderne schilderijen, oude meubels of design, juwelen of schilderijen van Vlaamse meesters vinden er hun gading. Eurantica verwelkomt dit jaar een prestigieuze gast, het Horta Museum (Sint-Gillis), dat in 2019 zijn 50ste verjaardag viert.
> Van 4 tot 7 juni 2021, Brussels Expo, Paleis 1

Contemporary Design Market

Flanders DC, Brussels Design September en Wallonie Design stellen de lancering voor van de Contemporary Design Market, powered by ikkoopbelgisch. De Contemporary Design Market zal plaatsvinden op hetzelfde moment en op dezelfde locatie als de Brussels Design Market. Contemporary Design Market is een exclusief presentatie- en verkoopmoment voor zowel bekende als opkomende Belgische designers en merken. Professionelen, verzamelaars, pers, architecten en andere designliefhebbers worden uitgenodigd om het allerbeste van de hedendaagse designscene te ontdekken. Deelnemers worden zorgvuldig geselecteerd door een comité van experten.
> 26 en 27 september 2020, Tour & Taxis

Accessible Art Fair

Accessible Art Fair (ACAF) keert net als vorig jaar terug naar BOZAR met een nieuwe selectie opkomende kunstenaars. Sinds de oprichting van ACAF in 2006 door Stephanie Manasseh, een Canadese kunstondernemer en curator, is de missie onveranderd gebleven – het aanbieden van een platform voor zichzelf vertegenwoordigende artiesten. Om de kwaliteit van de getoonde kunst te garanderen, worden de kunstenaars geselecteerd door een jury die is samengesteld uit zwaargewichten uit de kunstwereld.
> Van 14 tot 17 oktober 2021, BOZAR

Limited Edition Art Fair - Beurs van de multipel en het gedrukte beeld

De Limited Edition Art Fair zag het licht in 2020 en laat het publiek kennismaken met werken van uiteenlopende aard: offsetdrukwerk, litho's, etsen, zeefdrukken, prenten, illustraties, keramiek en foto's. Het gaat telkens om beperkte oplagen. Kunstliefhebbers kunnen op deze beurs werk van gevestigde en opkomende Belgische en buitenlandse kunstenaars ontdekken. Het is een platform voor de hedendaagse productie, met uiteenlopende samenwerkingsverbanden.
> Van 11 tot 13 februari 2022, Boghossianstichting - Villa Empain