Mixity Jazz

UNESCO wees 30 april aan als International Jazz Day: een eerbetoon aan jazz en aan zijn fundamentele rol bij het verenigen van mensen over heel de wereld. UiTinBrussel presenteert een webspecial!

Première: Django

Django is een biopic over een periode uit het leven van de legendarische Gypsy-jazzmuzikant Django Reinhardt. De film gaat in Flagey in première. Met een muzikale inleiding door het Rosenberg Trio en achteraf een vraag- en antwoordsessie met regisseur Etienne Comar en enkele acteurs.
02/05, daarna in de bioscoop

Boekenrondleiding: Yours Swingcerely! Een jazztrip

Honderd jaar geleden zag de eerste jazzplaat het levenslicht. Reden genoeg voor Muntpuntmedewerker Patrick om een associatieve jazztrip uit te werken langs tien veelbetekenende jazzfilms, -cd’s en -boeken. It don’t mean a thing if it ain’t got that swing!
09/05 + 06/06, Muntpunt

Jazz 100 @ Flagey

Honderd jaar geleden verscheen de eerste jazzplaat. Ter gelegenheid daarvan nodigt Flagey heel het jaar door internationaal gerenommeerde muzikanten en opkomende Belgische talenten uit. Op International Jazz Day staan onder meer Fanfare Remork & Karkaba en Mâäk Quintet op het podium.
Lees meer

Jazz 100 @ AB

Net als Flagey zet ook de AB de 100ste verjaardag van de eerste jazzplaat in de kijker. Zowel ‘klassieke’ jazzmuzikanten als dwarse vernieuwers, ook van eigen bodem, passeren daarbij de revue. Zo tekent op 5 mei jazzzanger Gregory Porter present en op 24 mei jazzzangeres Madeleine Peyroux.
Lees meer - 05/05 + 24/05

Brussels Jazz Weekend

Het Brussels Jazz Weekend is de opvolger van de Jazz Marathon. De formule is eenvoudig: zowel Belgische als internationale jazzbands komen aan bod, in de openlucht en in talrijke clubs. Van swing tot bebop, beïnvloed door blues, rock en wereldmuziek. Warme, feestelijke klanken maken van deze eerste editie ongetwijfeld een gebeuren van de eerste orde!
26/05 tot 28/05

Alweer voorbij...

Toost Thielemans!

Op de vooravond van International Jazz Day toosten we op Toots Thielemans. De Brusselse jazzreus zou dit jaar 95 worden. Het Muntpunt Grand Café viert zijn verjaardag in stijl, met massa’s prachtige muziek, Toots’ lievelingskost op het menu (stoemp met saucissen!) en een concert van het David Thomaere Trio.
29/04

UNESCO International Jazz Day

UNESCO Brussel, JAZZ.brussels, Flagey en tal van andere partners stelden een spetterende line-up samen die de hoofdstad van de Europese Unie een opkikkerende jazz-injectie zal geven. Om deze bijzondere dag te vieren, vindt er een reeks concerten, evenementen en optredens plaats, van zaterdag 29 tot zondag 30 april!
29/04 + 30/04

Sketches of Jazz

Tijdens drie unieke livesessies wijdt telkens een jonge, getalenteerde Belgische jazzmuzikant (in het Engels) uit over zijn/haar stiel. Om hun woorden kracht bij te zetten, demonstreren ze tussendoor hun kunnen op hun instrument. Voor wie van lange bindteksten en korte snuifjes muziek houdt!
04/05 + 11/05 + 18/05