Nicheboekhandels

[ontdek ook: Nederlands- en Franstalige boekhandels - kinderboekhandels - anderstalige boekhandels - boekenantiquariaten - kunstboekhandels]

Sommige boekhandels zijn zo gespecialiseerd in één soort boeken dat je er maar één van vindt in onze hoofdstad of zelfs in België. Hieronder lijsten wij er enkele op die onze aandacht trokken.

Point d'Orgue - partituren

Point d'Orgue is al bijna 40 jaar een huis van vertrouwen voor muzikanten. Zowel professionele muzikanten en muziekleraars als conservatoriumstudenten en amateurmusici kunnen er terecht voor partituren voor alle instrumenten en voor boeken over notenleer, muzikale opvoeding en andere domeinen in de gevarieerde muziekwereld.

Adagio Music - partituren en instrumenten

Adagio Music, gelegen vlak bij Muntpunt en het Muntplein, verkoopt zowel muziekinstrumenten als partituren. De winkel heeft ook een eigen Facebookpagina: https://www.facebook.com/AdagioMusicBrussels/

Herman Brauer - partituren

Muziekuitgeverij Herman Brauer is een speciaalzaak voor het aankopen van muziekpartituren, muziekboeken, song books en ander studiemateriaal voor muzieklessen. De zaak verkoopt daarnaast ook nieuwe methodeboeken voor notenleer en voor diverse instrumenten.

Anticyclone des Açores - reizen

Anticyclone des Açores is een gespecialiseerde reisboekhandel in het hartje van Brussel. Verkoop van reisgidsen in het Nederlands, Frans en Engels. Daarnaast ook fiets-, wandel- en campinggidsen, wegenkaarten en -atlassen, stadsplannen, topografische fiets- en wandelkaarten, wereldatlassen, muurkaarten, wereldbollen, muismatten met het kaartbeeld van de wereld, reisdagboeken en blanco schriftjes, kalenders en agenda's, fotoboeken en een kinderhoek met atlassen van de wereld en wereldkaarten met dieren en afbeeldingen.

L'Univers particulier - esoterie

Franstalige boekhandel gespecialiseerd in esoterie en dat al sinds 1986. Naast boeken vind je er ook afgeleide producten zoals meditatiekussens, tarotkaarten, cd's, dvd's, en helende producten zoals tijgerbalsem en oliën.

Librairie L'Officine - esoterie

Franstalige esoterische, holistische en alternatieve boekhandel. Je vindt er boeken over onder meer acapunctuur, voeding en gezondheid, engelen, astrologie, welzijn, boeddhisme, persoonlijke ontwikkeling, hypnose en meditatie. Daarnaast producten zoals oliën, tarotkaarten, kaarsen, cd's en dvd's.

Librairie Aurora - marxisme

Librairie Aurora is een antiquariaat gespecialiseerd in marxistische literatuur. In de hoek staat een schilderij van Lenin, aan de muur hangen hamer en sikkel. En daarrond zo'n 10.000 boeken, het levenswerk van Flor Dewit.

Nuit de Chine - erotiek

Nuit de Chine is een Franstalige boekhandel gespecialiseerd in erotiek en porno. Je vindt er ook tijdschriften en dvd's. Een boek over de erotische fresco's van Pompeii vind je er naast een fotoboek van Helmut Newton met stijlvolle naaktfoto's. Het aanbod is zowel tweedehands als nieuw en de prijzen variëren tussen 2 en 50 euro.

  • Waar: Fontainasplein 4, 1000 Brussel
  • Web: geen website
  • T 02 512 63 12

Librairie UOPC - religie

Librairie UOPC is een Franstalige religieuze boekhandel die sinds 1984 boeken en artikelen verkoopt in het domein van religie en spiritualiteit. Je vindt er religieuze en spirituele boeken, kinderboeken, romans, pockets, boeken over filosofie en humane wetenschappen en een keur aan religieuze voorwerpen.

  • Waar: Gustave Demeylaan 14-16, 1160 Oudergem
  • Web: www.uopc.eu

Librairie CDD (Centre Diocésain de Documentation) - religie

Bij de Franstalige religieuze boekhandel Librairie CDD vind je bijbels, missalen, gebedenboeken, boeken over spiritualiteit, bijbelexegese, catecheseboeken, strips, manga's, gezelschapsspellen, postkaarten, iconen, kruisbeelden en kaarsen.