Ontdek Brussel met Brussels Philharmonic, Flagey en Muntpunt

Haal meer uit je Brusseluitstap met een stadstour en concert!

Ontdek Brussel in al haar schoonheid, diversiteit en creativiteit! Ga op stadstour met een gids van Korei, Brukselbinnenstebuiten of Cactus Brussel à vélo. Van een bezoek aan het Flageygebouw en een familiewandeling in Bruegelthema tot een fietstocht door het zuiden van Brussel of een alternatieve stadsverkenning per tram: dit jaar haal je meer uit je Brusselbezoek. Brussels Philharmonic en Flagey bieden de mogelijkheid om je dag in schoonheid af te sluiten met een fantastisch concert.

Deelname aan een stadstour kost € 15. Een combiticket stadstour + concert geeft je recht op € 5 korting op de totale ticketprijs.

 

De stadstours

Pierewaaien met Bruegel

Ga op familiewandeling met Bruegel in de Brusselse hoog- en laagstad en kom meer te weten over de eet-, drink-, slaap- en kledinggewoontes uit zijn 16de eeuw. Gidstour door Korei.

Het iconische rectoraatsgebouw van de VUB

50 jaar VUB, een ideale gelegenheid voor een bezoek aan twee iconische gebouwen op de campus. Gidstour door Korei.

La Loge

Bezoek La Loge, een ruimte voor hedendaagse kunst en architectuur in een van de meest bijzondere modernistische sites van Brussel. Gidstour door Korei.

Flagey, de pakketboot

Breng een bezoek aan Flagey en krijg een blik achter de schermen van een van de voornaamste cultuurhuizen van België. Gidstour door Korei.

 

Huis Delune

Bezoek Huis Delune, een art nouveau-pand uit 1904 met een woelige geschiedenis. Gidstour door Korei.

 

Met de tram langs herenhuizen, woud en tuinwijken

Ontdek Brussel per tram en doorkruis het zuidelijke gedeelte van de stad, van Elsene tot Sint-Gillis, het Zuidstation en het Jubelpark. Gidstour door Brukselbinnenstebuiten.

Usquare

Breng een bezoek aan de toekomstige Usquare, de nieuwe universitaire stadswijk van de VUB en de ULB in de voormalige rijkswachtskazernes van Elsene. Gidstour met Korei.

Met de fiets langs volkswijken, villa’s en parken

Stap op je fiets en verken Brussel tussen hoog en laag. Deze route doorheen het zuidoosten van het gewest is er een met afdalingen, klimmetjes en andere tegenstellingen. Gidstour door Cactus Brussel à vélo.