Orfeo & Majnun - VAB

De klassieke Griekse mythe van Orpheus en Eurydice en het beroemde Arabische liefdesverhaal van Layla en Majnun vormen de inspiratie voor een muziektheaterproductie, een parade, workshops en nog veel meer. UiTinBrussel biedt een fietstocht in passende stijl. VAB-leden genieten € 10 korting.

Orfeo & Majnun met UiTinBrussel

Combineer een fietstocht en muziektheater

Ontdek per fiets het diverse en multiculturele Brussel van alledag. Een gids van Cactus neemt je mee voor een bijzondere kennismaking met de stad. De fietstocht (inclusief picknick) gaat langs plekken waar Brusselaars samenkomen en het (samen)leven in hun stad bevorderen. Plaatsen waar diverse culturen elkaar inspireren en hun verschillen overstijgen. Na afloop geniet je in en om De Munt van Orfeo & Majnun. 

Praktisch

  • zaterdag 30 juni 2018
  • 11.00 - 14.30 uur fietstocht (incl. picknick): start en aankomst aan het Europakruispunt (Centraal Station)
  • vanaf 14.45 uur diverse activiteiten rond De Munt: parade, toonmomenten, publieke zangsessie
  • 20.00 uur voorstelling muziektheater Orfeo & Majnun in De Munt
  • prijs exclusief voor VAB-leden: € 40 ipv € 50 / € 20 ipv € 30 (-30 jaar) voor deelname fietstocht met picknick, huur fiets en ticket Orfeo & Majnun (Cat A)
  • Schrijf je hier in

Orfeo & Majnun

Een parade met dieren en mythische wezens

Op 30 juni bereikt het gemeenschapsproject van De Munt zijn hoogtepunt. Een stoet trekt rond de schouwburg en door de binnenstad. De Griekse mythe van Orpheus en Eurydice en het Perzische liefdesverhaal van Layla en Majnun zorgen voor inspiratie. Het parcours staat in het teken van liefde, verlies en verlangen.
> zaterdag 30 juni, De Munt en omgeving

Een gemeenschapsproject

Er zijn heel wat workshops voor iedereen (vanaf 12 jaar) die graag zelf willen deelnemen aan dit project. Het bouwen van maskers en poppen vindt plaats op diverse locaties die elk hun eigen publiek meebrengen. Ben jij geen knutselaar, maar heb je een vlotte pen of maak je graag filmpjes? Dan is meewerken aan een reportage iets voor jou. Voor het gezamenlijke zangmoment is De Munt op zoek naar zoveel mogelijk koren uit heel België.
> zondag 27 mei tot zaterdag 30 juni, diverse locaties

Een muziektheater

In dit muziektheater versmelten de klassieke Griekse mythe van Orpheus en Eurydice en het beroemde Arabische liefdesverhaal van Layla en Majnun. Verschillende culturele elementen, muziekstijlen en talen vloeien in elkaar over, met westerse en oosterse muziekinstrumenten, schimmenspel en videobeelden in real time. Een verteller vertaalt alle liederen uit het Engels (Orpheus & Eurydice) en Arabisch (Layla & Majnun). 
> vrijdag 29 en zaterdag 30 juni, De Munt