Hoe werkt je Paspartoe?

Paspartoe is een spaar- en voordelenpas. Spaar bij elke activiteit een punt aan een Paspartoe-zuil of -balie. Heb je een aantal punten gespaard? Ruil ze voor mooie voordelen. Met je Paspartoe kan je ook terecht in de andere UiTPAS-regio's: zowel om punten te sparen als om ze te ruilen. Hier vind je alle aangesloten regio's.

Voor wie?

 • Paspartoe is er voor iedereen vanaf 3 jaar.
 • Paspartoe aan kansentarief is alleen beschikbaar voor inwoners van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
 • Heb je al een UiTPAS? Dan kan je ook punten sparen én omruilen bij onze Paspartoe-partners. Ook met je Paspartoe kan je in de andere UiTPAS-regio’s terecht (enkel in spaar- en omruilen).

Tarieven

Paspartoe koop je eenmalig bij één van onze verkooppunten en is levenslang geldig. Je pas staat op naam, ieder gezinslid heeft een eigen pas nodig.

Er zijn drie tarieven:

1. Basistarief: €5

2. Jongerentarief (jonger dan 26 jaar): €2

3. Kansentarief (voor inwoners van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en onder bepaalde voorwaarden*): gratis

Paspartoe aan kansentarief

Met een Paspartoe aan kansentarief heb je extra kortingen voor vrijetijdsactiviteiten. De korting hangt af van de prijs van je activiteit:

 • de activiteit kost maximum €16: je betaalt altijd €2.
 • de activiteit kost meer dan €16: je krijgt (variabele) kortingen

* Heb je recht op een Paspartoe aan kansentarief? Dan breng je bij een van onze verkooppunten één van deze documenten mee:

 • Attest of klevertje van het ziekenfonds (Je Paspartoe is gratis als je recht hebt op verhoogde tegemoetkoming)
 • Attest van een organisatie budgetbeheer, van een collectieve schuldbemiddelaar of van het OCMW of een vonnis of een verklaring van een schuldbemiddelaar
 • Voucher van een organisatie erkend door de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

Je Paspartoe met kansentarief is geldig voor één jaar. Kom je na dit jaar nog in aanmerking? Dan wordt je Paspartoe met kansentartief automatisch voor 1 jaar verlengd.

Is je Paspartoe met kansentarief niet verlengd en heb je toch recht op kansentarief? Kom naar onze verkooppunten met een attest van je mutualiteit.

Gespaarde punten en voordelen

Check je gespaarde punten en voordelen:

Welkomstpakket

Bij je Paspartoe ontvang je een mooi welkomstpakket: 

 • 2 punten
 • MIVB-ticket
 • Muntpunt-zak (in het verkooppunt Muntpunt)

Alle Brusselaars met een Paspartoe krijgen ook ieder jaar een digitale cultuurbon van 6 euro. Deze kan je gebruiken voor korting bij een cultureel evenement van een Paspartoe-partner. Kost de activiteit 6 euro of minder, dan betaal je niets. Kost je evenement meer dan 6 euro, dan betaal je de rest. De cultuurbon is niet geldig voor activiteiten die minder dan 2 euro kosten.

Liever in groep?

Ga je liever niet alleen op stap en ben je lid van een vereniging of organisatie erkend door de Vlaamse Gemeenschapscommissie? Dan kan je aansluiten bij een groepsactiviteit. Meer info vraag je bij je vereniging of organisatie of bij de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

Privacybeleid en gebruiksvoorwaarden

Voor Paspartoe en UiTPAS geldt een eenduidig privacybeleid. Hier vind je de privacyverklaring. Ook zijn er enkele gebruiksvoorwaarden van toepassing: