Veelgestelde vragen

Kan ik de Paspartoe ook online of per e-mail aanvragen?

Nee, de Paspartoe kan alleen worden aangevraagd bij Muntpunt, het Brussels Ouderenplatform of bij één van de 22 gemeenschapscentra. Breng zeker je elektronische identiteitskaart en een klevertje van de mutualiteit mee, dan maken we je Paspartoe onmiddellijk aan. Meer info op uitinbrussel.be/paspartoe/verkooppunten.

 

Ik kocht eerder een Paspartoekaart aan standaardtarief, maar kom nu wel in aanmerking voor de gratis Paspartoekaart met kansentarief. Kan ik mijn geld terugkrijgen?

We zetten je kaart gratis om naar een kaart met kansentarief, zodat je vanaf dan grotere voordelen krijgt. We betalen je 5 euro niet terug.

 

De Paspartoekaart met kansentarief is 1 jaar geldig. Wat moet ik doen om mijn kaart te verlengen?

De Paspartoekaarten met kansentarief worden automatisch verlengd, nadat het recht op verhoogde tegemoetkoming gecontroleerd wordt. Kreeg je geen automatische verlenging, maar heb je wel recht op verhoogde tegemoetkoming? Kom dan langs in een verkooppunt met je recent klevertje van de mutualiteit of je voucher.

 

Ik gaf mijn e-mailadres toen ik mijn pas liet maken, maar ik ontvang geen nieuwsbrieven van Paspartoe. Waarom niet?

Paspartoe zendt de nieuwsbrief niet automatisch naar alle pashouders, maar enkel naar mensen die de nieuwsbrief expliciet aanvragen. Je voorkeuren kan je aanpassen via uitpas.be/profiel/instellingen.

 

Ik ben een student, ingeschreven in een Brusselse Nederlandstalige hogeschool/universiteit. Ik ben niet gedomicilieerd in Brussel, maar kom wel in aanmerking voor een verhoogde tegemoetkoming. Kan ik in aanmerking komen voor de Paspartoekaart met kansentarief?

Ben je ingeschreven aan VUB/Odisee/Erasmushogeschool Brussel/KU Leuven campus Brussel/Luca School of Arts (Brusselse afdeling) en denk je in aanmerking te komen voor een Paspartoekaart met kansentarief? Neem dan contact op met de studentenvoorziening van je school.

 

Hoe weet ik wat ik met mijn punten kan doen?

Maak een profiel op uitpas.be. Zo kan je je puntensaldo beheren en al je voordelen online bekijken.

 

Hoe kan ik mijn jaarlijkse digitale cultuurbon gebruiken?

Alle Brusselaars met een Paspartoekaart krijgen ieder jaar een digitale cultuurbon van 6 euro. Deze kan je gebruiken voor korting bij een cultureel evenement van een Paspartoe-partner. Kost de activiteit 6 euro of minder, dan betaal je niets. Kost je evenement meer dan 6 euro, dan betaal je de rest. De cultuurbon is niet geldig voor activiteiten die minder dan 2 euro kosten. Van zodra je je cultuurbon wil gebruiken, geef je een seintje aan de Paspartoe-partner.