Boter bij de vis - Voeding in Brussel tijdens de Eerste Wereldoorlog

Brecht Demasure (Centrum Agrarische Geschiedenis) geeft een lezing over de oorlogskost in de hoofdstad tijdens de Eerste Wereldoorlog. Dat doet hij 's middags in het Archief van de Stad Brussel en in de namiddag in de cafetaria van rusthuis Huize Monika.

Boter bij de vis - Voeding in Brussel tijdens de Eerste Wereldoorlog

Brecht Demasure (Centrum Agrarische Geschiedenis) geeft een lezing over de oorlogskost in de hoofdstad tijdens de Eerste Wereldoorlog. Dat doet hij 's middags in het Archief van de Stad Brussel en in de namiddag in de cafetaria van rusthuis Huize Monika.

Brouwersmuseum achter de schermen

Greet Draye (Centrum Agrarische Geschiedenis) toont je het Museum van de Belgische Brouwers. Niet alleen het publiek toegankelijke deel, maar ook de collectie die normaal niet zichtbaar is voor het publiek. Met degustatie in het museumcafé!

Cantillon

Brouwerij Cantillon brouwt nog zoals vroeger. Wil je weten hoe dat is? Laat je dan rondleiden!

  • Wat: geleid bezoek
  • Wanneer: donderdag 21 februari 2019 van 12:15 tot 13:30 uur
  • Waar: Brussels Museum van de Geuze, Gheudestraat 56, 1070 Brussel
  • Prijs: € 5
  • Paspartoe kansentarief: € 2 (geen Paspartoe-nummer, geen kansentarief!)
  • Maximaal 35 deelnemers
  • Inschrijven: inschrijvingen@erfgoedbrussel.be
  • vermeld duidelijk je Paspartoe-nummer bij je inschrijving als je recht hebt op een kansentarief)
  • www.erfgoedcelbrussel.be

De buik van Brussel

Auteur Lucas Catherine neemt je mee op sleeptouw doorheen de geschiedenis van de Vismarkt. Weet je wat carabouya's zijn? Of wat bananen te maken hebben met deze buurt? Kom de fascinerende geschiedenis achter de wijk te weten met deze meesterverteller en Brusselaar.