Stadstour en concert ‘Birds: Messiaen & Stravinsky’

Combineer de stadstour in de Europese wijk van Korei
met het concert ‘Birds: Messiaen & Stravinsky’ van Brussels Philharmonic  in Flagey.

Ontdek Brussel in al haar schoonheid, diversiteit en creativiteit. Ga zaterdag 9 oktober 2021 met een gids van Korei op stadstour in de Europawijk. Brussels Philharmonic en Flagey bieden de mogelijkheid om je dag in schoonheid af te sluiten met een fijn concert

Deelname aan de stadstour kost € 15. Een combiticket stadstour + concert geeft je recht op € 5 korting op de totale ticketprijs.

De stadstour: De Europese wijk: het kloppend hart van Brussel 

De Europese wijk is eerder een onbekende buurt. We wandelen doorheen de historiek van de wijk en kaderen de verschillende Europese instellingen. Maar we kijken ook naar de toekomst van deze wijk, want allerlei plannen worden klaargestoomd: het masterplan van Christian de Portzamparc, de heraanleg van het Schumanplein, de Leopolds Village van Pierre Blondel, een complex van woningen, winkels, een hotel gebouwd bovenop de Belliardtunnel, het verkeersvrij maken van het Luxemburgplein… 

  • Met deze stadstour stap je in groep enkele kilometers door de stad. Een basisconditie volstaat om vlot te kunnen volgen.

Het concert: Birds: Messiaen & Stravinsky 

Programma 

  • Claude Debussy, Syrinx, L. 129 
  • Olivier Messiaen, Oiseaux exotiques (solist : Jan Michiels) 
  • Igor Stravinsky, Le Chant du Rossignol – De vuurvogel

'Ecoutez les oiseaux, ce sont de grands maîtres!’ was het advies van Paul Dukas aan zijn leerling Olivier Messiaen. En die nam het advies ter harte: hij verzamelde een indrukwekkende collectie vogelgezang uit de hele wereld. In Oiseaux exotiques brengt hij 48 vogels uit Azië, Noord- en Zuid-Amerika samen. En ook in Stravinsky’s Le chant du Rossignol triomfeert de exotische natuur: het gezang van de levende nachtegaal uit het sprookje van Andersen wint het uiteindelijk van zijn mechanische tegenhanger.  

L’oiseau de feu, een muzikaal avontuur met in de hoofdrol een oogverblindende vuurvogel, die als een ware feniks uit vuur en as weet te herrijzen en het kwade verslaat. Met de opdracht voor dit ballet zorgde Sergej Diaghilev niet alleen voor de lancering van Stravinsky’s carrière, maar ook voor de creatie van een wonderlijk werk dat tot op vandaag één van Stravinsky’s meest uitgevoerde en populaire composities is.

Praktisch