Stadstour en concert Brahms

Combineer de stadstour 'Het Van Buurenmuseum en de roaring twenties' van Korei
met het concert 'Brahms 1' van Brussels Philharmonic in Flagey.

UPDATE: De stadstour is helaas geannuleerd. Het concert zal online plaatsvinden (meer informatie)

Ontdek Brussel in al haar schoonheid, diversiteit en creativiteit dankzij een initiatief van Muntpunt! Ga zaterdag 19 december 2020 met een gids van Korei op stadstour naar het Van Buurenmuseum. Brussels Philharmonic en Flagey bieden de mogelijkheid om je dag in schoonheid af te sluiten met een fantastisch concert.

Deelname aan de stadstour kost € 20. Een combiticket stadstour + concert geeft je recht op € 5 korting op de totale ticketprijs.

De stadstour (GEANNULEERD):
Het Van Buurenmuseum en de 'roaring twenties'

Vol overgave begint het echtpaar Van Buuren eind jaren ’20 aan hun huis in Brussel. Het is dan ook in alles een afspiegeling van de 'roaring twenties'. Het resultaat is een schitterende harmonie tussen bouwkunst en toegepaste kunsten, tussen binnen en buiten, tussen warme gloed en schaduwpartijen. De duurste en mooiste materialen worden aangewend voor dit elegante onderkomen van wat stilaan tot een ongelooflijke kunstcollectie zal uitgroeien.

Een gids van Korei (NL+FR) wacht je op aan Flagey Ticketshop (samen met de gids nemen we het openbaar vervoer naar het museum in Ukkel).

  • Met deze stadstour stap je in groep enkele kilometers door de stad. Een gewone basisconditie volstaat om vlot te kunnen volgen.

Het concert: Brahms 1 (ONLINE)

Programma

  • Johannes Brahms, Symfonie nr. 1 in c, op. 68

Johannes Brahms koesterde de erfenis van zijn voorgangers. Hij zag de noodzaak niet om nieuwe genres te ontwikkelen, maar verkoos nieuw leven te blazen in wat bestond en de moderne, romantische principes daarop toe te passen. Zijn Eerste Symfonie is daar een mooie illustratie van. De schaduw van Beethoven woog zwaar op de jonge Brahms, die door het publiek als zijn grote opvolger werd gezien. Het duurde dan ook jaren vol voorbereiding en aarzeling om zijn onzekerheid te overwinnen en zijn Eerste Symfonie aan de wereld te laten horen. De invloed van zijn illustere voorganger is duidelijk hoorbaar - wat ook de bedoeling was, Brahms koos er resoluut voor om een hommage te brengen. Maar met deze symfonie stapte hij ook definitief uit de schaduw van ‘zijn reus’.

Praktisch

  • zaterdag 19 december 2020
  • 14:00 tot 17:00 uur: stadstour (GEANNULEERD), vertrek vanaf Flagey Ticketshop
  • 18:30 of 21:00 uur: concert ‘Brahms 1’ met Brussels Philharmonic in Flagey (ONLINE, meer info)

Meer stadstours en concerten >