Stadstour en concert 'España'

Combineer een wandeling van Korei Guided Tours
met een concert van Brussels Philharmonic in Flagey.

Ontdek Brussel in al haar schoonheid, diversiteit en creativiteit.
Ga zaterdag 12 november 2022 met een gids van Korei Guided Tours op stadstour. Brussels Philharmonic en Flagey bieden de mogelijkheid om je dag in schoonheid af te sluiten met een indrukwekkend concert.

Tip: een combiticket 'stadstour en concert' is opmerkelijk voordeliger dan beide tickets afzonderlijk.

De stadstour:
Spaanse sporen in Brussel

In Brussel ligt het Spanjeplein, met het beeld van Don Quichot en Sancho Panza, wat verscholen tussen het Centraal Station en de Grote Markt. Maar het herinnert nog steeds aan de nauwe historische banden van twee eeuwen Spaanse Habsburgers.

Deze wandeling is een onderdompeling in de geschiedenis. We vertrekken van aan de archeologische site van de Coudenberg en gaan daarna richting Zavel en verder naar de Grote Markt. We maken kennis met de belangrijkste Habsburger: Karel V. In zijn rijk ging de zon nooit onder. Hij was heerser over de koloniale grootmacht Spanje en zorgde ervoor dat Brussel de aardappels en cacao leerde kennen. En laat dat nu precies de nationale trots zijn van België: frietjes en pralines!

Het concert: España

Programma:

  • Claude Debussy Ibéria (1912)
  • Maurice Ravel Concerto pour piano et orchestre en sol majeur (1931)
  • Manuel de Falla El sombrero de tres picos (1919)

Een programma vol zuiders temperament, met muziek die de trotse Spaanse cultuur viert, in handen van een Mexicaanse dirigent: vámonos!

Debussy vangt de essentie van Spanje in Ibéria, Ravel verwerkt de invloeden van Baskische en Spaanse volksmuziek in zijn Pianoconcerto in G, en de Falla stopte in zijn meesterwerk El sombrero de tres picos zijn pure liefde voor Spanje.

Praktisch

Meer stadstours en concerten >