Stadstour en concert Mendelssohn & Schumann

Combineer de stadstour 'De Berkendaalwijk en het Brugmannplein' van Korei
met het concert 'Mendelssohn & Schumann' van Brussels Philharmonic in Flagey.

Ontdek Brussel in al haar schoonheid, diversiteit en creativiteit dankzij een initiatief van Muntpunt! Ga zaterdag 17 oktober 2020 met een gids van Korei op stadstour in de Berkendaalwijk. Brussels Philharmonic en Flagey bieden de mogelijkheid om je dag in schoonheid af te sluiten met een fantastisch concert.

Deelname aan de stadstour kost € 15. Een combiticket stadstour + concert geeft je recht op € 5 korting op de totale ticketprijs.

De stadstour:
De Berkendaalwijk en het Brugmannplein

We bezoeken een wijk die voornamelijk tijdens het interbellum is volgebouwd met een waaier aan stijlen: art deco, modernisme, cottage, kubisme… Henry Van de Velde, Paul Amaury Michel en andere architecten hebben hun stempel gedrukt op deze buurt.

Op het Brugmannplein bevindt zich de O.L.V.-Boodschapskerk, een bakstenen gebouw met betonnen sierelementen in neoromaanse stijl met duidelijke art-deco-invloeden.

Een gids van Korei (NL+FR) wacht je op aan Flagey Ticketshop (samen met de gids nemen we het openbaar vervoer naar de bewuste wijk).

  • Met deze stadstour stap je in groep enkele kilometers door de stad. Een gewone basisconditie volstaat om vlot te kunnen volgen.

Het concert: Mendelssohn & Schumann

Anderhalve maat, zolang duurt de intro van het meest verfrissende vioolconcerto ooit.

Programma

  • Felix Mendelssohn, Vioolconcerto in e, op. 64
  • Robert Schumann, Symfonie nr. 2 in C, op. 61

Mendelssohns 'Vioolconcerto in e' is een eerlijk melodieuze en zonovergoten dialoog tussen solist en orkest, een meesterlijke combinatie van lyriek en virtuositeit

Robert Schumann toont in zijn 2de Symfonie vechtlust, zonlicht en positivisme: broodnodige energie in zijn persoonlijke strijd tegen donkere gedachten en ziekte, en een muzikale hulde aan Bach en Beethoven.

Praktisch

Meer stadstours en concerten >