Stadstour en concert 'Mozart & Haydn'

Combineer een wandeling van Korei Guided Tours
met een concert van Brussels Philharmonic in Flagey.

Ontdek Brussel in al haar schoonheid, diversiteit en creativiteit.
Ga zaterdag 10 december 2022 met een gids van Korei Guided Tours op stadstour. Brussels Philharmonic en Flagey bieden de mogelijkheid om je dag in schoonheid af te sluiten met een indrukwekkend concert.

Tip: een combiticket 'stadstour en concert' is opmerkelijk voordeliger dan beide tickets afzonderlijk.

De stadstour:
Het universum van het neoclassicisme

Eind 19de eeuw kwamen reisgidsen woorden te kort om de pracht van de Koningsstraat in Brussel te beschrijven. En terecht: het Koningsplein vormt waarschijnlijk het meest voldragen voorbeeld van antieke invloeden in de openbare ruimte. Het monumentale perspectief vanaf de Hofberg creëerde een prachtig geënsceneerd beeld van een antieke tempel, gericht op de oude historische laagstad.

Een gevarieerde wandeling langs historische bouwstijlen van de 18de eeuw tot het begin van de 20ste eeuw, van het Koningsplein tot aan de Koninklijke Sint-Mariakerk in Schaarbeek en een interieurbezoek aan de Ultieme Hallucinatie waar Paul Hamesse de stijl van het neoclassicisme moderniseerde tot een nieuwe architectuurstijl!

We eindigen in stijl met een aperitief ter plaatse. Wie wil kan hier ook avondeten. Reserveren is wel aan te raden.

Het concert: España

Programma:

  • Joseph Haydn Symfonie nr. 96 in D "Miracle" (1791)
  • Wolfgang Amadeus Mozart Pianoconcert nr. 9 in Es, KV 271 "Jeunehomme" (1777)
  • Joseph Haydn Symfonie nr. 102 in Bes (1794)

Uit tijdsdocumenten blijkt dat Haydn en Mozart elkaar bewonderden en een hechte vriendschap ontwikkelden.

Van Haydn staan twee Londense symfonieën op het programma, uit een reeks van twaalf die hij schreef naar aanleiding van twee bezoeken aan Londen tussen 1791 en 1795.

Mozart's Pianoconcert nr. 9 in Es groot "Jeunehomme" vereist een vakkundige aanpak: de galante stijl, met zingende melodieën en andere eenvoudig lijkende finesses is in vaardige handen bij Grande dame Elisabeth Leonskaja.

Praktisch

Meer stadstours en concerten >