Stadstour en concert 'Mozart & Mahler 5'

Combineer een wandeling van Korei Guided Tours
met een concert van Brussels Philharmonic in Flagey.

Ontdek Brussel in al haar schoonheid, diversiteit en creativiteit.
Ga zaterdag 1 oktober 2022 met een gids van Korei Guided Tours op stadstour. Brussels Philharmonic en Flagey bieden de mogelijkheid om je dag in schoonheid af te sluiten met een indrukwekkend concert.

Tip: een combiticket 'stadstour en concert' is opmerkelijk voordeliger dan beide tickets afzonderlijk.

De stadstour:
De Japanse invloed op Art Nouveau

Tijdens een boeiende wandeling door de Louizawijk langs huizen van Horta en Hankar, gaan we op zoek naar de Japanse invloed op de Art Nouveau. We bezoeken ook het huis dat Hankar voor zichzelf ontwierp, en waar hij zelf ook woonde - en ook hier zijn de Japanse invloeden duidelijk te zien.

Na eeuwen van isolatie opende Japan opnieuw haar grenzen in 1854. De westerse kunst- en architectuurwereld raakte er meteen van in de ban. Kunsthandelaar Samuel Bing richtte in 1888 het tijdschrift ‘Le Japon Artistique’ op, en omschreef de Japanse kunst als een ‘Art Nouveau’.

Onder invloed van de oosterse kijk op de natuur ontwikkelden zich twee architectuuropvattingen binnen de ontluikende Belgische Art Nouveau.  Enerzijds ontwierpen aanhangers van een totaalkunst omvattende architectuur naar het voorbeeld van wat de natuur voor de mens betekent. De organische interieurs van Victor Horta dompelen ons op die manier in een universum onder.

Anderzijds waren er architecten zoals Hankar die erkenden dat de mens slechts een van de vele elementen van deze natuur is. Deze nederigheid en bescheidenheid zetten hen ertoe aan om al het overtollige uit hun architectuur te weren.

Het concert:
Mozart & Mahler 5

Programma:

  • Wolfgang Amadeus Mozart Fagotconcert in B, KV 191 (1774)
  • Gustav Mahler Symfonie nr. 5 in cis (1904)

Voor wie Mahler nog niet kent, is zijn epische 5de Symfonie een ideale ‘first date’. Eindelijk was de componist klaar om zijn zoektocht naar antwoorden op de grote levensvragen achter zich te laten, en zich vol kracht en optimisme op het leven te focussen.

Als start voor dit concert schittert de fagot - het instrument van de liefde - in een uniek concerto van W. A. Mozart.

Praktisch

  • zaterdag 1 oktober 2022
  • van 15:00 tot 17:30 uur: stadstour, start wandeling: aan het Hortahuis - Amerikaansestraat 27 - 1060 Sint-Gillis
  • om 20:15 uur: concert in Flagey
  • ticket stadstour [UITVERKOCHT] (€ 30 – inclusief toegang huis Hankar)
  • ticket concert
  • combiticket stadstour en concert [UITVERKOCHT]

Meer stadstours en concerten >