Stadstour en concert 'Stravinsky & Scriabin'

Combineer een wandeling van Korei Guided Tours
met een concert van Brussels Philharmonic in Flagey.

Ontdek Brussel in al haar schoonheid, diversiteit en creativiteit.
Ga zaterdag 17 december 2022 met een gids van Korei Guided Tours op stadstour. Brussels Philharmonic en Flagey bieden de mogelijkheid om je dag in schoonheid af te sluiten met een indrukwekkend concert.

Tip: een combiticket 'stadstour en concert' is opmerkelijk voordeliger dan beide tickets afzonderlijk.

De stadstour:
Vanhaerents Art Collection & kanaalzone

De Vanhaerents Art Collection is een unieke en uitgebreide collectie hedendaagse kunst, bijeengebracht door gepassioneerd verzamelaar Walter Vanhaerents. Zijn individuele benadering van verzamelen en passie voor nieuwe en provocerende kunst deelt hij sinds 2007 met het publiek, in een volledig heringerichte voormalige industriële ruimte in de wijk Anneessens – in hartje Brussel.

De Vanhaerents Art Collection start in de jaren ‘70, toen een jonge Walter Vanhaerents zijn eerste kunstwerken begon te verzamelen. Hij bracht werken samen die in die tijd als zeer heftig en radicaal werden beschouwd en legde zo de basis voor een collectie die vandaag tot de meest prestigieuze ter wereld behoort. Het werk van Andy Warhol vormt het uitgangspunt van de verzameling, maar ook andere westerse (post-)pop art en haar Japanse tegenhanger, geïnspireerd door de mangacultuur. De collectie ontwikkelt zich trouwens nog steeds (de passie werd doorgegeven aan de volgende generaties), met de vinger aan de pols van de actuele kunstscène.

Na de rondleiding ontdekken we gedurende ongeveer een uurtje de buurt waar de collectie zijn vaste stek heeft: de wijk Anneessens, gelegen tussen het kanaal en de voetgangerszone.

Het concert:
Stravinsky & Scriabin

Programma:

  • Igor Stravinsky Vioolconcert in D (1931)
  • Béla Bartók Rapsodie voor viool en piano nr.1, BB.94a, Sz.86 (1928)
  • Alexander Scriabin Symfonie nr. 2 in c, op. 29 (1901)

De klassieke recepten met een eigen twist: dat is wat Stravinsky ons voorschotelt met zijn Vioolconcerto, en Scriabin met zijn 2de Symfonie.

Beide Russische grootmeesters beheersten de kunst om een evenwichtige compositie te schrijven als de besten - en net dat gaf hen de vrijheid om lekker buiten de lijntjes te gaan kleuren.

Praktisch

Meer stadstours en concerten >