Stripwinkels

Brüsel

Brüsel is de grootste stripwinkel in het Brussels gewest, genoemd naar de gelijknamige graphic novel van de Belgen François Schuiten en Benoît Peeters. Gespecialiseerd in een breed aanbod strips, graphic novels en manga's. De meeste strips zijn Franstalig, slechts een kleine selectie is in het Nederlands en het Engels verkrijgbaar. Op de eerste verdieping bevindt zich een heuse galerie waar bijzondere stripwerken tentoongesteld worden in een steeds wisselende collectie. Er vinden daarnaast zeer regelmatig signeersessies en boekvoorstellingen plaats. Je kunt er ook prints, zeefdrukken, wenskaarten, objecten en actiefiguren kopen.

Het B-Gevaar

De enige Nederlandstalige stripwinkel in Brussel is genoemd naar de gelijknamige strip van Nero door Marc Sleen. Naast Nederlandstalige strips verkoopt de zaakvoerder ook zeefdrukken, luxueuze vierkleurendrukprenten, posters en ex-librissen. In een expositieruimte kan je het werk van bekende en minder bekende striptalenten ontdekken. Voor alle recente info, klik hier.
Opgelet: Het B-Gevaar sluit definitief de deuren op 31 december 2019!

La Maison de la Bande Dessinée / Het Huis van het Stripverhaal

In deze stripwinkel, sinds 2005 gehuisvest in hetzelfde gebouw waarin zich ook het het station Brussel-Centraal bevindt, vind je strips, graphic novels, manga's, studies over stripauteurs en naslagwerken, zowel voor kinderen als volwassenen. De overgrote meerderheid van de strips is er Franstalig, maar La Maison biedt daarnaast ook strips aan in het Nederlands, Frans, Engels, Duits en Spaans. Daarnaast kan je er terecht voor tal van afgeleide producten zoals affiches, postkaarten, agenda's, kalenders, figuurtjes, puzzels en zeefdrukken. Opmerkelijk: de Kuifje-albums zijn er verkrijgbaar in verschillende formaten en in meer dan 50 talen en dialecten! Zo nu en dan vinden er ook expo's plaats.

Le Dépôt

Le Dépôt is sinds 1984 een gekende Franstalige boekhandel gespecialiseerd in de aan- en verkoop van nieuwe en tweedehands strips, manga's en objecten. Online verkoop via www.go4book.com

Slumberland - Tome 1

Slumberland is een keten van zes stripwinkels waarvan er drie in het Brussels gewest gesitueerd zijn, met name in Brussel, Sint-Lambrechts-Woluwe en Ukkel. De resterende filialen bevinden zich respectievelijk in Louvain-la-Neuve, Namen en Luik. Het eerste filiaal - Tome 1 - opende in 1989 tijdens de inhuldiging van het Belgisch Centrum van het Stripverhaal, ook wel kortaf het Stripmuseum genoemd. Je vindt er een ruime keuze aan stripverhalen in het Nederlands, Frans en Engels, alsook een van de grootste collecties objecten en afbeeldingen met betrekking tot de negende kunst.

Slumberland - Tome 2

Sinds 1996 kan je in deze gezellige en elegante winkel, gelegen achter het Woluwe Shopping Center, terecht voor een uitgebreide keuze aan stripverhalen, manga’s, maar ook voor een mooie keuze uit fantasy- en SF romans. 

Slumberland - Tome 4

In de commerciële wijk 'La Bascule' is Slumberland - Tome 4 een onuitputtelijke bron van de negende kunst. Alle dagen open, 363 dagen per jaar. Je vindt er een grote keuze aan stripverhalen, een selectie SF-romans, objecten en posters, maar ook een zeer ruim aanbod manga’s.

Multi BD

Multi BD is een Franstalige stripwinkel in het hart van de stad. Verkoop van Franstalige en Engelstalige strips, manga's, beperkte edities en afgeleide producten. Zeer vakkundig en gepassioneerd personeel. Democratische prijzen. Alle dagen geopend, ook op feestdagen. Zo nu en dan vinden er signeersessies plaats. Zeer onaantrekkelijke website.

Forbidden Zone

Forbidden Zone is een Franstalige stripwinkel gespecialiseerd in de aan- en verkoop van Frans-Belgische strips, Amerikaanse comics, manga's, posters, speelgoed, stripfiguurtjes en andere gadgets. De winkel telt maar liefst 3 verdiepingen van elk 160 vierkante meter. Er is ook een expositieruimte en er vinden regelmatig signeersessies plaats. Open van dinsdag tot en met zaterdag.