Unieke stadsverkenningen

September 2018

In augustus bieden zich uiteenlopende kansen aan om Brussel op een originele manier te ontdekken. In de activiteitenkalender van UiTinBrussel verneem je meer over Brukselse zomerwandelingen, pleinOPENair en het Hide & Seek Festival. Ook in september is het aanbod straf.

In de kijker

Van alle markten thuis

Wandel- en fietstochten met UiTinBrussel.
Een markt kleurt de buurt waar ze plaatsvindt, maar is er ook een weerspiegeling van. We bezoeken markten van allerlei slag: ochtend- en avondmarkten, in de openlucht of overdekt, markten voor boodschappen of ter ontspanning, biomarkten die garant staan voor een korte voedselketen en markten met een aanbod uit de vier windstreken.
> 22/09 tot 30/09/2018, diverse locaties

September 2018

Gordelfestival

Feest in de Rand rond Brussel.
Dit festival is een sportief en cultureel gezinsevenement dat het Vlaamse, groene en gastvrije karakter van de Rand in de verf zet. In 2018 wordt Tervuren de focusgemeente en dat is groot nieuws voor sportievelingen die deelnemen aan de Tourist Run. Het traject loopt dwars door het vernieuwde Afrikamuseum dat pas in december officieel opent!
> 02/09/2018, Tervuren

United Music of Brussels

De kracht van verwondering.
Drie grote instellingen – Bozar, De Munt en het Nationaal Orkest van België – trekken de stad in. Je ontmoet hun klassiek geschoolde muzikanten waar je ze niet verwacht. Ze verrassen je met miniconcerten die klassieke muziek mixen met de schwung van een dj-set en jazzklanken vermengen met de moves van een danser.
> 08/09/2018, diverse locaties

Open Monumentendagen

Thema 2018: Erfgoed, dat zijn wij!
Zoals elk jaar openen gebouwen hun deuren voor het grote publiek, sommige voor de eerste keer. Helemaal nieuw is de inbreng van individuele burgers en verenigingen die projecten indienden om het erfgoed waaraan ze gehecht zijn op hun eigen, soms ongewone manier te ontsluiten.
> 15/09 tot 16/09/2018, diverse locaties

Autoloze Zondag

Brussel, privédomein van wandelaars en fietsers.
Een feestelijke zondag lang is Brussel de grootste autovrije zone van Europa. In het hart van de stad heerst een levendige drukte. Verschillende gemeenten rond het centrum voorzien rustige plekjes. De omstandigheden zijn ideaal om een bezoek aan de stad te koppelen aan alternatieve mobiliteit.
> 16/09/2018, Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Jogging Foyer

Verken Molenbeek in looppas.
We besluiten onze reeks met de 25ste editie van deze jogging door Molenbeek, een intrigerende gemeente met problemen én groeikansen. In deze wedloop is deelnemen belangrijker dan winnen. Organisator Foyer bereikt jongeren uit de lokale wijken en steeds meer sportievelingen uit het hele land. Voel je welkom!
> 22/09/2018, Molenbeek

Extra

Zomerse rustplekjes

Deze zomer zetten de Nederlandstalige Brusselse bibliotheken gezamenlijk 19 boeken in de kijker. Elke bibliotheek tipte ons een favoriete leesplek: een park, openbare tuin, plein of terras. Zo komt UiTinBrussel tot een lijst van sfeervolle locaties, netjes verspreid over de 19 gemeenten. Wij voorzien elk rustplekje van een vleugje poëzie op maat van de stad.
> lees meer