Wandelingen voor kinderen

Wandelen en fietsen

Brussel kent ook voor kinderen veel stapplezier. UiTinBrussel verzamelde een aantal leuke doe-het-zelf-wandelingen en kindvriendelijke gidsenverenigingen. Wandelingen op kindermaat, langsheen de stripmuren of op het water, er is voor elk wat wils.

Stripmuren van Brussel

Leer Brussel kennen en volg de wandelroute langsheen de stripmuren. Sinds 1993 versieren Kuifje, Robbedoes, Lucky Luke, Black & Mortimer en nog vele andere helden de muren van Brussel. Een lijst met de stripmuren en handige kaartjes zijn te vinden op de website van de stad Brussel. Bij Muntpunt en Visit Brussels kan je handige kaartjes kopen.

Gidsenverenigingen

Laat je je liever leiden door een gids? Babbelbus, City Connexion, Stapstad en Visit Brussels organiseren rondleidingen over strips. Boottochtjes kan je vinden bij Rivertours en Brussels by Water. KET-Toeren en ViZit organiseren wandelingen op kindermaat.

Op vadroei

Zinneke, de Brusselse straathond, neemt je mee door Brussel. Deze speurtochten staan vol leuke opdrachten. De afstand, inhoud, stratenplannetjes en opdrachten zijn allemaal op kindermaat. Momenteel werken we hard aan een update van de speurtochten. Ontvang je graag een seintje als ze klaar zijn? Laat het ons dan weten