Wandelingen voor kinderen

Wandelen en fietsen

Brussel kent ook voor kinderen veel stapplezier. UiTinBrussel verzamelde een aantal leuke doe-het-zelf-wandelingen en kindvriendelijke gidsenverenigingen. Wandelingen op kindermaat, langsheen de stripmuren of op het water, er is voor elk wat wils.

Stripmuren van Brussel

Leer Brussel kennen en volg de wandelroute langsheen de stripmuren. Sinds 1993 versieren Kuifje, Robbedoes, Lucky Luke, Black & Mortimer en nog vele andere helden de muren van Brussel. Een lijst met de stripmuren en handige kaartjes zijn te vinden op de website van de stad Brussel. Bij Muntpunt en Visit Brussels kan je handige kaartjes kopen.

Gidsenverenigingen

Laat je je liever leiden door een gids? Babbelbus, City Connexion, Stapstad en Visit Brussels organiseren rondleidingen over strips. Boottochtjes kan je vinden bij Rivertours en Brussels by Water. KET-Toeren en ViZit organiseren wandelingen op kindermaat.

Smikkel Smakkel Smultoer

Iedereen moet eten. Elk land en elke stad heeft zijn eigen specialiteiten. Wat met koken te maken heeft, noemen we ‘culinair’. Ga je mee op deze culinaire doe-het-zelfwandeling van StapstadDownload hier de Smikkel Smakkel Smultoer en ga op zoek naar de Brusselse eetcultuur! Voor kinderen vanaf 6 jaar.

Hoodie-tocht

Is Hoodie ook jouw held? In de Ketnet-serie springt hij over de Brusselse daken, pleinen, straten… Allemaal plekken die jij kan ontdekken op deze tocht. Daarbij leer je meer over de stad én kan je wat coole Hoodie-jumps uitproberen. Trek je sportieve schoenen aan en GO! 
> online bestellen of via verkooppunten

De Grote ZiZo-zit-dat-wandeling

Ga op avontuur in de buurt van Muntpunt. Met deze kaart kan je zelf op stap. Waar wil je naartoe? Op iedere plek kom je iets te weten en kan je een spelletje spelen. 
> Download de wandeling