Weekendtips

Vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 maart 2019

Eindelijk! De lente is in het land.

Dit weekend kan je daar in Brussel van genieten op uiteenlopende manieren.
Je kan de natuur intrekken, de lentekriebels digitaal uitleven
of inspiratie opdoen voor de grote lenteschoonmaak op een designbeurs.

Bovendien geven enkele grote festivals dit voorjaar nog meer kleur.

Brusselse Waterdagen

Geniet van de natuur tijdens het laatste weekend van de Brusselse Waterdagen. Op het programma staan bezoeken, geleide wandelingen, boottochten en natuurobservaties met bijzondere aandacht voor amfibieën redden. De sensibiliseringscampagne ‘Hier begint de zee’ wijst op rioolputjes. Wie gevoelig is voor natuurbehoud, werpt daar geen rommel in.

  • van vrijdag 22 tot zondag 24 maart
  • meer info

Digitale Lente

De eerste editie van dit festival dompelt je onder in de wondere wereld van nieuwe technologieën. Tijdens de openingsavond vertolkt Brussels Philharmonic composities die zijn ontstaan door artificiële intelligentie. De twee volgende dagen kan je in Kanal terecht voor gevarieerde workshops. Alle activiteiten zijn gratis.

Brussels Design Market

Wat 15 jaar geleden begon als een vlooienmarkt, is uitgegroeid tot een van dé Europese evenementen voor vintage design van de twintigste eeuw. De site van Thurn & Taxis ontvangt zo’n 100 exposanten met Belgische, Scandinavische, Italiaanse, Franse en Amerikaanse meubels.

Extra: zeg het met bloemen!

Jean-Louis Van Malder stamt uit een familie van vijf generaties tuinbouwers en was tot voor kort de Tuinier van de Grote Markt. Zijn verhaal verschijnt in boekvorm en daarom trekt hij nog eens naar het hart van Brussel. Dit is hét moment om je huis van frisse lentekleuren te voorzien!

Grote festivals

Performatik

Het tweejaarlijkse performancefestival van Kaaitheater sluit af met drie toppers. Alexis Blake doorbreekt archetypische vrouwenrollen. Nora Turato richt een selfie-cam op de hectische internetcultuur van vandaag. Of haal zelf je telefoon boven tijdens Ivo Dimchevs gloednieuwe Selfie Concert.

Brussels Dance - 0. Kanal

Hoe kunnen dans en architectuur samen een nieuw soort ruimte creëren? Choreograaf Radouan Mriziga installeert een residentieproject in Kanal - Centre Pompidou en brengt een resem dans- en architectuurstudenten mee.

Klarafestival - The Hermetic Organ

Het Klarafestival heeft een ruime, open kijk op klassieke muziek. Ook liefhebbers van jazz vinden er hun ding. Nu zaterdag laat de beroemde jazzmuzikant John Zorn zijn ongebonden, immer actieve en creatieve geest los op het orgel van BOZAR.

  • van vrijdag 22 tot zondag 24 maart
  • meer info

En verder...

Jam in Brussels

Jam in Brussels blaast 7 kaarsjes uit. Dat vieren ze met een grote (gratis!) Master Jam in VK Concerts op zaterdag 23 maart.

Inca Dress Code Gezinsdag

De expo 'Inca Dress Code' in het Museum Kunst & Geschiedenis wordt tijdens de Gezinsdag aangevuld met een kleurrijk programma voor jong en oud. Met een mini-repair café, een textielatelier en een borduurmarathon.

Win duotickets voor Offscreen!

Nog tot 31 maart brengt Offscreen, het meest curieuze en atypische Brusselse filmfestival, een programma vol films die tegen de mainstream inzwemmen. Met UiTinBrussel maak je dit weekend kans op een duoticket voor de meest buitengewone cultklassiekers en B-films!

Tot de volgende aflevering...

UiTinBrussel presenteert een frisse portie weekendtips als het aanbod daartoe uitnodigt.

  • Op basis van onze activiteitenkalender en onze agenda kan je ook zelf aan de slag gaan.
  • Tip: specifieer in de agenda zo goed mogelijk wat je zoekt, anders zit je opgescheept met een lijst van meer dan 600 evenementen en is het zondagavond voor je alles bekeken hebt.

Elke maand de beste Brusseltips in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief.