Weekendtips

Vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 juli 2019

In de kijker

Summer Stoemp: laatste weekend

Deze zomer biedt Cinema Nova je het neusje van de zalm. In onze favoriete bioscoop sudderen films in potjes waar geen deksel op past. Voor dit laatste weekend van Summer Stoemp staat alles in het teken van een van onze eerste levensbehoeften en pleziertjes: eten. Het menu van fast- en slowfoodfilms is zomers, feestelijk en militant.

Recyclart Holidays: Echoes of Zoo, Cyril Cyril & Rebel Up

Echoes of Zoo brengt het beste van vele werelden: echo’s uit de Balkan en het Midden-Oosten, maar evenzeer uit onze Brusselse context. Voor de fans van Dijf Sanders, Black Flower of Gipsy Ska Orchestra. 

 

Dansen, dansen, dansen

Bal National

Zoals ieder jaar zal het naar aanloop van de nationale feestdag weer één groot feest zijn op het Vossenplein. De avond begint met enkele danspasjes om op te warmen. Ook daarna kan je fijn verder swingen op de muziek van de diverse artiesten.

Vaux-Hall: Latin Summer

Net nu de temperaturen weer stijgen, nodigt dansschool Expresion Latina Dance Company je uit om Latijns-Amerikaanse dansen als salsa en bachata te oefenen. Na een initiatie is de dansvloer vrij om je volledig uit te leven tijdens een dj set.

Tour & Taxis Summer Edition: Apollo Swing Dancing

De sympathieke bende van Apollo Swing leert je alles over de swing en lindy hop. Hop met de beentjes!

Voor kinderen

Zuidfoor

Ook dit jaar zijn er weer honderden attracties voor jong en oud. Van oude bekende attracties tot de allernieuwste toestellen. Je vindt vast iets wat je leuk vindt!

  • het hele weekend, langs de Zuidlaan
  • meer info

Leesstraat

De Leesstraat is terug! Kom de hele zomer lang van maandag tot zaterdag chillen in de hangmatten of grote hangnetten of relaxen in de strandstoelen. Er zijn strips, gezelschapsspelletjes, leuke activiteiten en andere anti-verveel-technieken.

  • vrijdag 19 en zaterdag 20 juli, Muntplein
  • meer info

Bar Eliza - Plazey

Bar Eliza opent voor de laatste zomer zijn deuren. Onder de heerlijke bomen van het Elizabethpark vind je een echte stadsoase: je kinderen kunnen er schommelen, knutselen, spelen of lezen, jij volgt er yoga, ateliers moestuinieren of brood bakken, of je luistert er naar muzikanten uit de buurt.

The Park To Be

Creatieve workshops, wandelingen met paarden of ezels, muziekinitiatie, sport, strandspelen, rolschaatsen, skateboarden… Je hoeft je de hele zomer geen moment te vervelen. Er is iedere dag iets te beleven en elk weekend heeft een speciaal thema.

Ezels in Schaarbeek?

Dat is een lang verhaal!

In het jaar 1136 kregen de molenaars van Schaarbeek toelating om Brussel binnen te komen met ezels, beladen met zakken meel. Daarna gold dit ook voor groentekwekers, die met hun krieken bijdroegen aan de unieke smaak van de kriek lambiek, een typisch Brussels biertje!

Wanneer Brusselaars uitriepen: "Daar zijn de ezels van Schaarbeek!", werden ezeldrijvers en hun dieren stoutweg over dezelfde kam geschoren. Maar de landbouwers trokken het zich niet aan! Ze koesterden hun brave dieren.

Vandaag moeten de ezels niet meer zo hard werken. Dus paraderen ze lustig in het Josaphatpark, waar ook mensen graag hun vrije tijd doorbrengen.

Omdat er nu veel Turken in Schaarbeek wonen, schonk Turkije een verbluffend standbeeld aan de ezelsgemeente. Nasreddin Hoca, een legendarische figuur uit de Turkse cultuur, een filosoof en humorist, rijdt de stad ongewild binnen omdat zijn ezel de verkeerde kant uitgaat.

Meer info >

"Turkije schenkt Schaarbeek nieuw standbeeld." > (BRUZZ)

 

Tot de volgende aflevering...

UiTinBrussel presenteert een frisse portie weekendtips als het aanbod daartoe uitnodigt.

  • Op basis van onze activiteitenkalender en onze agenda kan je ook zelf aan de slag gaan.
  • Tip: specifieer in de agenda zo goed mogelijk wat je zoekt, anders zit je opgescheept met een onoverzichtelijke lijst en is het zondagavond voor je alles bekeken hebt.

Elke maand de beste Brusseltips in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief.