Weekendtips

Vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 juni 2019

UiTinBrussel serveert tips om het zonnige weekend door te brengen. Ontdek Brussel per fiets, geniet van muziek in het park, of verken de opkomende kanaalzone.

Binnenblijvers kunnen terecht op het Brussels International Film Festival (BRIFF) voor een weekend vol Belgische en internationale topfilms.

In het zadel!

Brussel Fietst

Stap op je fiets en verken Brussel, van het historische stadscentrum tot de negentien gemeenten. Laat je benen draaien langs oude dorpskernen, volkswijken, brede boulevards, waterwegen en schaduwrijke stadsparken. Haal je gratis fietskaart op in Muntpunt, of ontdek de vier routes online.

MolemB!KE

Nog niet uitgefietst? Smeer je ketting en ga deze zaterdag naar MolemB!KE, het fietsevent in Molenbeek. Naast een fietstocht kan je er terecht voor reparatie-ateliers, workshops en meer.

  • zaterdag 22 juni, rond de autovrije Vandenboogaerdestraat
  • meer info

Muziek (in het park)

Feest van de muziek / Fête de la musique

Het Feest van de Muziek is een groots en gratis gebeuren. Muzikanten van over de hele wereld ontplooien er speciaal voor jou de meest diverse muziekgenres, van funk en soul over jazz en klassiek tot hiphop en world. Vind je hier je gading niet tussen, dan vind je ze nergens!

  • het hele weekend, Jubelpark en andere locaties
  • meer info

Stoemp! in het Park: Kiosk Radio x Fête de la Musique

Ook Stoemp! viert mee op Fête de la Musique. Op de eerste dag van de zomer kan je aan de KIOSK van het Warandepark terecht voor Brussels elektronisch talent Guiseppe Leonardi, Ben Betrand en Susobrino.

Vaux-Hall Summer

Voor het derde jaar op rij opent de Vaux-Hall in het Warandepark haar deuren voor het publiek. Nog tot 11 augustus pakt Vaux-Hall Summer elk weekend uit met een divers programma van concerten, workshops, filmprojecties, dans en spelletjes.

Aan het kanaal

Festival Kanal

Zo’n 14 maanden geleden vormde men een iconische Citroëngarage om tot een expo- en spektakelruimte. Dat was de start van KANAL BRUT. Het modernistische pand wordt straks grondig verbouwd om zich definitief als culturele trekpleister te ontpoppen. Maar eerst beleven we FESTIVAL KANAL, met artistieke interventies en een straffe inbreng vanuit de omliggende wijk.

50 jaar Foyer!

In 1969 richtten enkele avonturiers de vzw Foyer op. Wat begon met jeugdwerk, groeide uit tot een heus Brussels instituut dat internationale erkenning geniet. Maar Foyer blijft pionieren op het domein van sociale cohesie. De vzw maakt van zijn 50ste verjaardag gebruik om, naast initiatieven die hun waarde al bewezen, toekomstprojecten voor te stellen.

  • vrijdag 21 en zaterdag 22 juni, in de voormalige Citroëngarage
  • meer info

Tot de volgende aflevering...

UiTinBrussel presenteert een frisse portie weekendtips als het aanbod daartoe uitnodigt.

  • Op basis van onze activiteitenkalender en onze agenda kan je ook zelf aan de slag gaan.
  • Tip: specifieer in de agenda zo goed mogelijk wat je zoekt, anders zit je opgescheept met een onoverzichtelijke lijst en is het zondagavond voor je alles bekeken hebt.

Elke maand de beste Brusseltips in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief.