Weekendtips

Vrijdag 6 tot zondag 8 maart 2020

In de kijker

Vrouwenlente

De Internationale Vrouwendag geeft al eens aanleiding tot een activiteit in Brussel. Deze lente is de oogst fleuriger dan ooit. Op tal van locaties maken kunstenaars en activisten van deze Vrouwendag een spetterend artistiek gebeuren. Feministen weren zich en mannelijkheid krijgt een nieuwe definitie. Zo ontstaan plekken waar iedereen doodgewoon zichzelf durft te zijn.
> het hele weekend, diverse locaties

iMAL heropent

iMAL is een centrum voor hedendaagse kunst met een poëtische visie op wetenschappelijk onderzoek. Na twee jaar van renovatiewerken neemt iMAL de vernieuwde en uitgebreide infrastructuur langs het kanaal in gebruik met een tentoonstelling die de verbeelding prikkelt: ‘Quantum: In Search of the Invisible’.
> het hele weekend, Koolmijnenkaai

Offscreen

Het meest curieuze en atypische Brusselse filmfestival zwemt naar goede gewoonte krachtig tegen de stroom in. Het aanbod varieert van fris blijvende cultklassiekers over buitengewone B-films tot nieuw werk van bevlogen filmmakers. Met UiTinBrussel maak je kans op een duoticket voor enkele filmparels.
> het hele weekend, Cinema Nova

Meer tips

Bruselas Flamenco Festival

Gitaar, zang en dans wagen zich vanuit het zuiden van Spanje tot in het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten. Kenmerken van de flamenco zijn de soms Arabisch aandoende klanken, de uitbundige muzikale versieringen rondom het thema en het sterke ritme. Daarmee blijft het genre een breed publiek fascineren.
> het hele weekend, Paleis voor Schone Kunsten

Collectible

Collectible belicht hedendaagse design-collectiestukken van de 21ste eeuw, en brengt zorgvuldig geselecteerde internationale galeries en ontwerpers samen in het prachtige Vanderborghtgebouw in het hart van Brussel.
> het hele weekend, Vanderborghtgebouw

Een literaire treinreis

Naar aanleiding van de expo ‘Paul Delvaux. De man die van treinen hield’ stelt Train World een literaire reis voor. Samen met een acteur van Amusea maak je een treinrit door de tijd om grote auteurs te ontmoeten. De trip bespeelt jouw verbeelding in de adembenemende scenografie van Train World.
> zaterdag en zondag om 11:00 en 14:00 uur, Train World

Voor ketjes en gezinnen

Los Yayos

In dit dansverhaal over het leven stappen twee oudjes wat verloren een ruimte binnen. Hun bewegingen worden met muziek en klank omgevormd tot een clowneske chachacha, tango of wals. Al dansend herontdekken ze hun jeugdigheid.
> zondag om 14:30 uur, Paleis voor Schone Kunsten (6+)

Wachtlijst...

A Winged Victory for the Sullen

De Ancienne Belgique zoekt heel even een andere locatie op: de Begijnhofkerk. Daar vindt het muziekhuis de geschikte sfeer voor neoklassieke pracht. Het concert is uitverkocht, maar wij kregen als tip dat er nog enige kans is via de wachtlijst.
> zaterdag, Begijnhofkerk

Tot de volgende aflevering...

UiTinBrussel presenteert een frisse portie weekendtips als het aanbod daartoe uitnodigt.

  • Op basis van onze activiteitenkalender en onze agenda kan je ook zelf aan de slag gaan.
  • Tip: specifieer in de agenda zo goed mogelijk wat je zoekt, anders zit je opgescheept met een onoverzichtelijke lijst en is het zondagavond voor je alles bekeken hebt.

Elke maand de beste Brusseltips in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief.