67 resultaten gevonden

Cine Luso 2021 | Shorts | Freedom and Power

zaterdag 23 oktober 2021
Cut it out – Films against Censorship | Goethe-Institut /Arte NL//Onder de filmselectie van het initiatief van het Goethe-Institut zullen bejubelde regisseurs uit 20 landen korte films tegen censuur van elk niet meer dan 45 seconden maken. De films zijn bedoeld als een visueel teken van solidariteit met mensen in landen waar de vrijheid van meningsuiting beperkt is en zullen de aandacht ...
Kinograph (See U) Elsene
Film
Cine Luso 2021 | Shorts | Freedom and Power

"Le Peuple Loup" en "Rouge"

zondag 24 oktober 2021
Op zondag 24 oktober om 10 uur worden in cinema Vendôme (Waversesteenweg 18, 1050 Elsene) twee voorstellingen tegelijk gehouden: één voor de jongste toeschouwers, de andere voor hun ouders of volwassenen die zonder kinderen zijn gekomen. Terwijl de kinderen genieten van de animatiefilm “Le Peuple Loup”, die gaat over de tegenstrijdige banden en relaties tussen mensen en wilde dieren, kunnen de ...
Vendôme Elsene
Film
6+
"Le Peuple Loup" en "Rouge"

Mirano 80

Van 21 september 2021 tot 25 oktober 2021
Mirano 80, l'espace d'un rêve de Luc Jabon et Thomas Purcaro Decaro
Vendôme Elsene
Film

Un monde

Van 17 oktober 2021 tot 26 oktober 2021
Nora entre en primaire lorsqu'elle est confrontée au harcèlement dont son grand frère Abel est victime. Tiraillée entre son père qui l'incite à réagir, son besoin de s'intégrer et son frère qui lui demande de garder le silence, Nora se trouve prise dans un terrible conflit de loyauté. Une plongée immersive, à hauteur d'enfant, dans le monde de l'école.
Vendôme Elsene
Film
Un monde

Ron's Gone Wrong

Ron's Gone Wrong speelt zich af in een wereld waar lopende, pratende, digitaal verbonden robots de beste vrienden van kinderen zijn geworden, en vertelt het verhaal van een 11-jarige jongen die merkt dat zijn robotmaatje niet helemaal werkt.
verschillende locaties
Film
Ron's Gone Wrong

Rouge

Nour is net aan de slag als verpleegster in de chemische fabriek waar haar vader Slimane werkt. Slimane is vakbondsafgevaardigde en al levenslang de draaiende kracht van het bedrijf. Wanneer de fabriek de gezondheidsinspectie over de vloer krijgt, doet een journaliste onderzoek naar het afvalbeheer. Nour en de journaliste ontdekken geleidelijk aan dat de fabriek veel geheimen verbergt.
verschillende locaties
Film
Rouge

WolfWalkers

Wanneer Robyn met haar vader naar Ierland reist om er op de laatste wolven te jagen, hoort ze verhalen over de mysterieuze 'wolfwalkers'. Ze ontmoet Mebh, een heel bijzonder meisje met wilde rode haren. "Overdag ben je een meisje. Maar als je slaapt, word je een wolf." Dwalend door het woud, op zoek naar wolven, wordt het tweetal steeds verder meegezogen in een wereld vol magie.
verschillende locaties
Film
WolfWalkers

Annette

Henry is een stand-upcomedian met een scherpe humor, Ann een internationaal bekende zangeres. Samen vormen ze een gelukkig en glamoureus stel. De geboorte van hun eerste kind, Annette, een mysterieus meisje met een uitzonderlijke gave, zal hun leven op zijn kop zetten. Openingsfilm van het jongste Filmfestival van Cannes, waar Leos Carax de Palm voor Beste Regie won.
verschillende locaties
Film
Annette

Martin luther king vs. the fbi

Op basis van pas gedeclassificeerde documenten onderzoekt gelauwerd regisseur Sam Pollard hoe en waarom de FBI rondneusde in het privéleven van Martin Luther King, hem het leven zuur maakte en hem in diskrediet probeerde te brengen. Een documentaire met een bijzonder actuele bijklank.
verschillende locaties
Film
Martin luther king vs. the fbi

Les Intranquilles

Leïla en Damien houden zielsveel van elkaar. Ondanks het feit dat hij bipolair is, probeert Damien verder met haar te leven, wetende dat hij haar misschien nooit zal kunnen geven wat ze wenst.
verschillende locaties
Film
Les Intranquilles
1-10 van 67 resultaten

Pages