
Smikkel Smakkel Toer
Brusselse wafels, Brusselse kaas, pralines en karikollen: ze hebben allemaal hun verhaal. Hoe is friet met mayonaise een nationaal gerecht geworden?
Wat zijn de invloeden van andere culturen op onze gerechten en onze eetgewoontes? Wat vertellen straatnamen ons hierover?
Kerndoelen:
- Veelzijdig ontdekken en verkennen van culinaire tradities.
- Taal ontwikkelen naar aanleiding van kleine proeverijtjes.
- Verbanden leggen vooral op historisch en ecologisch vlak.
- In dialoog gaan zowel over de betekenis van lekker eten , gezond eten en samen tafelen als over consuminderen en de consumptiemaatschappij.
Praktische info
Organisatie:
Brukselbinnenstebuiten/StapstadThema:
Aardrijkskunde en ecologie, Diversiteit, Economie, Geschiedenis en erfgoed, Stedelijke cultuurGraad:
2de graad LO, 3de graad LO, 1ste graad SOType:
Wandeling met gidsDuur:
2 uurPrijs:
€125 per gidsAantal:
max. 20 deelnemersURL activiteit:
Smikkel smakkel toerBrusselse gemeente of wijk:
Grote MarktVertrekplaats :
Centraal Station
Europakruispunt
1000 Brussel
België